Kaasfondue
met kerriesmaak
Ingrediënten: 1 teentje
knoflook - 1 grote ui - 1 1/4 kop droge witte wijn - 2 theelepels kerrie-poeder
(of meer of minder, naar smaak) - 2 1/2 kop geraspte oude cheddar kaas - 2
eetlepels bloem - 1/4 kop spicy fruit relish - 1/2 theelepel zout - versgemalen
peper.
Bereidingswijze: Wrijf de bodem en zijkanten van de fonduepan in met het
teentje knoflook voor dat je het plet en gebruikt in de volgende stap. Breng de
knoflook, ui, wijn, en het kerriepoeder op een sudderpunt in de fonduepan. Meng
de geraspte kaas en de bloem door het in een plastic zakje te mixen. Voeg de
kaas, een handvol per keer, geleidelijk toe aan het wijnmengsel. Wanneer alle
kaas toegevoegd is, moet er een borrelend en glad mengsel ontstaan zijn. Voeg de
kruiden toe en breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper. Houd het
mengsel warm boven een brander.
Wat kan er zoal in: champignons, stukjes fruit, stukjes komkommer,
bloemkoolroosjes, gepelde garnalen, worteltjes, stukjes paprika, mais,
bleekselderij en wat u nog meer kan bedenken. Serveer er stokbrood bij.
Eet smaklijk!
|