Cosquisine

Recept deze week 27  [ Eerdere recepten ]

 

Kaasfondue met kerriesmaak

Ingrediënten: 1 teentje knoflook - 1 grote ui - 1 1/4 kop droge witte wijn - 2 theelepels kerrie-poeder (of meer of minder, naar smaak) - 2 1/2 kop geraspte oude cheddar kaas - 2 eetlepels bloem - 1/4 kop spicy fruit relish - 1/2 theelepel zout - versgemalen peper.
Bereidingswijze: Wrijf de bodem en zijkanten van de fonduepan in met het teentje knoflook voor dat je het plet en gebruikt in de volgende stap. Breng de knoflook, ui, wijn, en het kerriepoeder op een sudderpunt in de fonduepan. Meng de geraspte kaas en de bloem door het in een plastic zakje te mixen. Voeg de kaas, een handvol per keer, geleidelijk toe aan het wijnmengsel. Wanneer alle kaas toegevoegd is, moet er een borrelend en glad mengsel ontstaan zijn. Voeg de kruiden toe en breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper. Houd het mengsel warm boven een brander. 
Wat kan er zoal in: champignons, stukjes fruit, stukjes komkommer, bloemkoolroosjes, gepelde garnalen, worteltjes, stukjes paprika, mais, bleekselderij en wat u nog meer kan bedenken. Serveer er stokbrood bij. 
Eet smaklijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL