Bami met saté
Ingrediënten: 250 gram Mie (nestjes) - 400 gram varkensfilet aan stuk -
ketjap marinade – Wok olie – bami groentepakket (600 g) – Thaise woksaus
– knoflook – 3 eetlepels koriander - Indonesische Pinda Satésaus.
Bereidingswijze: Verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste
stand. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan
de kook. Voeg de mie toe, kook deze in 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet
en goed laten uitlekken. Snijd ondertussen het vlees in kleine blokjes en meng
ze met een scheutje ketjap marinade en 1 eetlepel wok olie. Rijg de vleesblokjes
aan 12 satéstokjes. Laat 2 minuten staan om te marineren. Rooster de saté op
de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan in circa 10 minuten aan beide
kanten gaar. Regelmatig keren. Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed
heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ongeveer 3 minuten.
Voeg 10 eetlepels woksaus toe, schep de uitgelekte mie erdoor en warm het geheel
goed door. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking. Schep de bami in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de
koriander, leg de saté ernaast en schenk er wat satésaus over. Geef de rest
van de satésaus er apart bij.
Ananassalade
met vanille-ijs
Ingrediënten:
1 verse ananas of 525 gram ananasstukjes uit blik - 15 gram verse muntblaadjes -
1 eetlepel citroensap - 4 bolletjes vanille-ijs - gembersiroop - seroendeng.
Bereidingswijze: Maak de ananas schoon en snijd in stukjes. Meng de
ananasstukjes met de muntblaadjes, het citroensap en naar smaak wat
gembersiroop. Verdeel de ananassalade over 4 kleine borden, leg er een bolletje
vanille-ijs naast en bestrooi met wat seroendeng.
Eet smakelijk!
|