Cosquisine

Recept deze week 28  [ Eerdere recepten ]

 

Bami met saté


Ingrediënten: 250 gram Mie (nestjes) - 400 gram varkensfilet aan stuk - ketjap marinade – Wok olie – bami groentepakket (600 g) – Thaise woksaus – knoflook – 3 eetlepels koriander - Indonesische Pinda Satésaus.
Bereidingswijze: Verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Snijd ondertussen het vlees in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade en 1 eetlepel wok olie. Rijg de vleesblokjes aan 12 satéstokjes. Laat 2 minuten staan om te marineren. Rooster de saté op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan in circa 10 minuten aan beide kanten gaar. Regelmatig keren. Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ongeveer 3 minuten. Voeg 10 eetlepels woksaus toe, schep de uitgelekte mie erdoor en warm het geheel goed door. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schep de bami in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de koriander, leg de saté ernaast en schenk er wat satésaus over. Geef de rest van de satésaus er apart bij. 

 

Ananassalade met vanille-ijs

Ingrediënten: 1 verse ananas of 525 gram ananasstukjes uit blik - 15 gram verse muntblaadjes - 1 eetlepel citroensap - 4 bolletjes vanille-ijs - gembersiroop - seroendeng.
Bereidingswijze: Maak de ananas schoon en snijd in stukjes. Meng de ananasstukjes met de muntblaadjes, het citroensap en naar smaak wat gembersiroop. Verdeel de ananassalade over 4 kleine borden, leg er een bolletje vanille-ijs naast en bestrooi met wat seroendeng.
Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL