Cosquisine

Recept deze week 29  [ Eerdere recepten ]

 

Gekoelde avocadosoep

Ingrediënten: 2 rijpe avocado`s - 1 teentje knoflook - 3 takjes koriander - 1 limoen - 2,5 dl magere Bulgaarse yoghurt - 4 dl magere kippenbouillon - zout en cayennepeper - 1 theelepel gemalen komijn - halve komkommer.
Bereidingswijze: Haal de blaadjes van 2 takjes koriander en pers de limoen uit. Ontdoe de avocado van de schil en snijd het vruchtvlees eraf. Pureer in een keukenmachine de avocado`s met het teentjeknoflook, de korianderblaadjes, het limoensap, de Bulgaarse yoghurt en kippenbouillon. Breng het geheel op smaak met zout, een snufje cayennepeper en de komijn. Rasp de komkommer grof en laat deze goed uitlekken. Schep de komkommer door het avocadomengsel en zet het minstens een uur in de koelkast. Schep de soep in kommen of op borden en garneer met een fijngehakt koriandertakje. Serveer er eventueel geroosterd brood bij.

 

Kabeljauw-hamrolletjes in kaassaus

Ingrediënten: 400 gram koolvis- of kabeljauwfilet - 8 plakjes rauwe ham - 1 doosje/zakje kaas saus - 125 ml slagroom.
Bereidingswijze: Dep de vis goed droog, strooi er peper over en snijd de filets in 8 repen. Wikkel elke reep stevig in een plak rauwe ham en leg de rolletjes naast elkaar in een ingevette lage ovenschaal. Bereid de kaassaus met de slagroom en 125 ml water. Schenk de saus over de visrolletjes en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 °C in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Lekker met aardappelpuree en wortelsalade.
Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL