Cosquisine

Recept deze week 30  [ Eerdere recepten ]

 

Spaanse tomatensoep

Ingrediënten: 4 grote rijpe tomaten (ontveld) - sap van een half blik gepelde tomaten - halve komkommer - 1 rijpe rode paprika - 1 eetlepel geraspte ui - 1 eetlepel ketchup - 2 eetlepels mayonaise - 1 eetlepel azijn - 1 gekookt ei - 2 eetlepels fijngehakte koriander – peper en zout - pikante paprikapoeder -  geperste knoflook of knoflookpoeder – ijsblokjes. Knoflookcroutons 
2 eetlepels olijfolie - 1 teentje knoflook - 2 sneetjes witbrood zonder korstjes – zout. Bereidingswijze: Snijd alle ingrediënten, behalve het ei en de koriander, in stukjes en doe ze in de keukenmachine. Pureer alles goed en laat in de koelkast minstens 4 uur afkoelen. Maak ondertussen de knoflookcroutons. Fruit de knoflook 2 minuten om de olie smaak te geven en haal dan de knoflook eruit. Snijd twee sneetjes brood zonder korstjes in dobbelsteentjes van 5 millimeter. Bak de dobbelsteentjes aan alle kanten bruin in de knoflookolie. Leg ze vervolgens op keukenpapier en bestrooi ze met zeezout. Je kunt de croutons ook bewaren in een luchtdicht bakje. 
Leg 2 ijsblokjes in de soepborden en schep de koude soep hierover. Garneer de borden met het fijngehakte ei en koriander en serveer direct.

Wraps met kip

Ingrediënten: 8 wraps - 400 gram kipfilet - 2 sjalotjes - 200 gram taugé - 200 gram peultjes - ½ bosje bieslook - 8 eetlepels frambozen - 4 eetlepels olijfolie - ½ teentje uitgeknepen knoflook - peper en zout.
Bereidingswijze: Snij de kipfilet in dunne reepjes van ongeveer een cm dik, snipper de sjalotjes en knip of hak de bieslook in kleine stukjes. Zet de wok of koekenpan op hoog vuur met twee eetlepels olijfolie en laat dit zeer heet worden. Schep in de pan met hete olie de kipreepjes een aantal keren om zodat ze zijn dichtgeschroeid. Voeg de gesnipperde sjalotjes toe tezamen met de peultjes en schep nog enkele keren om. Dan op het laatst, vlak voor het serveren de taugé, frambozen, knoflook, gehakte bieslook toevoegen en naar smaak wat peper en zout. Verwarm de wraps kort in de oven van 150 graden voor 20 à 30 seconden. Verdeel de vulling over de wraps en rol ze op.

Haupia

Ingrediënten: ½ liter kokosmelk - 5 eetlepels witte basterdsuiker - 4 eetlepels maïzena - snufje zout.
Bereidingswijze: Doe alle ingrediënten in een pan en kook tot de saus dik, glad en glanzend is geworden. Als het mengsel vettig is, langer roeren tot de melk gesmolten is . Giet het dessert in een ingevette vorm en laat het afkoelen. Snijd de kokospudding in gelijke stukken.
Serveertip: Haupia smaakt goed met stukjes ananas of ander exotisch fruit.
Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL