Aardappelomelet
met paprika
Ingrediënten: 8 flinke aardappelen – 1 groene paprika – 1 rode
paprika – 4 cl. Olijfolie extra – 4 eieren – 1 dl. Room – 60 gram
geraspte emmentaler – 1 eetlepel verse bieslook – zout. Bereidingswijze:
De aardappelen schillen en gaarkoken in licht gezouten water. Afgieten en even
laten afkoelen. De paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. De afgekoelde
aardappelen in schijfjes snijden. Beide onder af en toe roeren gedurende 10
minuten bakken in hete olie tot de aardappelen een korstje krijgen. De eieren
loskloppen met room en kaas. Het mengsel over de aardappelen gieten. De eieren
laten stollen en bestrooien met fijngehakt bieslook.
Aardbeiencoupe
met bitterkoekjes
Ingrediënten: 500 gram aardbeien - 1 limoen - 50 gram suiker - 1 zakje
vanillesuiker - 2.5 dl room - 100 gram bitterkoekjes.
Bereidingswijze: De aardbeien wassen en pas daarna de kroontjes
verwijderen. De limoen schoonboenen en de schil raspen. Vervolgens uitpersen. Op
een laag vuurtje onder deksel de
aardbeien met het limoensap en de suiker 10 minuten laten stoven, in een
kommetje scheppen en een uur laten opstijven in de koelkast. De room
stijfkloppen met de vanillesuiker en mengen met de geraspte limoenschil. De room
door de koude aardbeienmoes spatelen en in kommetjes scheppen. Opnieuw laten
opstijven in de koelkast en vlak voor het serveren met bitterkoekjes en een
aardbei garneren.
|