Cosquisine

Recept deze week 32  [ Eerdere recepten ]

 

Aardappelomelet met paprika

Ingrediënten: 8 flinke aardappelen – 1 groene paprika – 1 rode paprika – 4 cl. Olijfolie extra – 4 eieren – 1 dl. Room – 60 gram geraspte emmentaler – 1 eetlepel verse bieslook – zout. Bereidingswijze: De aardappelen schillen en gaarkoken in licht gezouten water. Afgieten en even laten afkoelen. De paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. De afgekoelde aardappelen in schijfjes snijden. Beide onder af en toe roeren gedurende 10 minuten bakken in hete olie tot de aardappelen een korstje krijgen. De eieren loskloppen met room en kaas. Het mengsel over de aardappelen gieten. De eieren laten stollen en bestrooien met fijngehakt bieslook.

 

Aardbeiencoupe met bitterkoekjes

Ingrediënten: 500 gram aardbeien - 1 limoen - 50 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 2.5 dl room - 100 gram bitterkoekjes.
Bereidingswijze: De aardbeien wassen en pas daarna de kroontjes verwijderen. De limoen schoonboenen en de schil raspen. Vervolgens uitpersen. Op een laag vuurtje  onder deksel de aardbeien met het limoensap en de suiker 10 minuten laten stoven, in een kommetje scheppen en een uur laten opstijven in de koelkast. De room stijfkloppen met de vanillesuiker en mengen met de geraspte limoenschil. De room door de koude aardbeienmoes spatelen en in kommetjes scheppen. Opnieuw laten opstijven in de koelkast en vlak voor het serveren met bitterkoekjes en een aardbei garneren.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL