Cosquisine

Recept deze week 34  [ Eerdere recepten ]

 

Knoflook koriander mie met roerei

Ingrediënten: 1 zak Eiermie - 6 eieren - 6 lente-uitjes - 600 gram groentepakket met rode peper voor bami - Wok Olie en Woksaus - Thaise knoflook koriander - 75 gram gezouten cashewnoten.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout of ketjap aan de kook. Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Klop de eieren los. Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) in ringetjes. Halveer de rode peper uit het groentepakket, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in smalle reepjes. Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten en de peperringetjes ongeveer 4 minuten. Roer de losgeklopte eieren erdoor en laat het mengsel stollen. Voeg 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut. Schep de uitgelekte mie en de lente-ui erdoor en warm het geheel goed door. Verdeel de mie in diepe borden of kommen en bestrooi met de cashewnoten. Serveer er los eventueel kroepoek bij.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL