Cosquisine

Recept deze week 35  [ Eerdere recepten ]

 

Vegetarisch

Ingrediënten: 200 gram tomaten - 2 courgettes - 3 eetlepels olijfolie - 1 gele paprika - 3 teentjes knoflook - versgemalen peper uit de molen -1 rode paprika - 1 aubergine -1 flinke ui - zout.
Bereidingswijze: Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de aubergine en de courgettes in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de aubergines in blokjes van circa 2 cm en de courgettes in plakjes van 1 cm dik. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Snijd de tomaten in stukjes. Verwarm de olie in een ruime pan op een halfhoog vuur. Fruit de ui met de knoflook in circa 2 minuten glazig. Voeg de aubergine, de courgettes en de paprika's toe en bak al omscheppend 2 minuten. Voeg de tomaten toe en breng alles op smaak met peper en zout. Houdt u van knapperige groenten kunt u dit gerecht al na enkele minuten serveren. Laat anders de groenten in een gesloten pan nog 15 minuten op een laag vuur stoven. Lekker met lintmacaroni.

Roomvla met bessenbluf

Ingrediënten: 4 beschuiten - 1 eiwit – kaneelpoeder - 2 eetlepels suiker - 1 dl. Slagroom - 2 dl. dubbelvla - 1 dl. bessensap.
Bereidingswijze: Verkruimel de beschuiten. Klop de slagroom stijf en spatel de room  door de dubbelvla. Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Voeg druppelsgewijs het bessensap toe. Verdeel de roomvla over 4 schaaltjes. Strooi de helft van de verkruimelde beschuiten en kaneelpoeder naar smaak erover. Verdeel het bessenmengsel erover. Garneer met de rest van de beschuiten en kaneelpoeder en serveer direct. 
.
Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL