Lasagne met
groenten
Ingrediënten: 1 kleine
aubergine - enkele worteltjes - 100 gram champignons - 1 kleine courgette - 1 ui
- 3teentjes knoflook - 2 eetlepels olijfolie - 2 vleestomaten - 100 ml droge
witte wijn – basilicum – zout – peper - 600 ml béchamelsaus (uit een
pakje) - 250 gram groene lasagnevellen - 6 eetlepels parmezaanse kaas.
Bereidingswijze: Maak de groenten schoon en snijd deze in stukjes. Schil
en snipper de knoflook. Bak de groenten in de olie bruin. Pers de knoflook boven
de pan uit. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Leg de
tomaten bij de groenten. Voeg de wijn toe, de basilicum, het zout en de peper en
laat de saus een kwartier inkoken. Leg in een ovenvaste schaal een laagje saus,
strooi daarop de parmezaanse kaas, leg daarop blaadjes lasagne. Dan weer een
laagje saus, parmezaanse kaas en dan weer lasagne. Ga zo door tot alles op is en
zorg ervoor dat de laatste laag uit saus bestaat. Bestrooi de bovenkant met kaas
en dek de schaal af, bijvoorbeeld met aluminiumfolie. Schuif de schaal in een
voorverwarmde oven van 175° C en bak de lasagne dertig minuten. Haal het deksel
van de schaal en laat de bovenkant in vijf tot tien minuten kleuren.
|