Cosquisine

Recept deze week 38  [ Eerdere recepten ]

 

Lasagne met groenten

Ingrediënten: 1 kleine aubergine - enkele worteltjes - 100 gram champignons - 1 kleine courgette - 1 ui - 3teentjes knoflook - 2 eetlepels olijfolie - 2 vleestomaten - 100 ml droge witte wijn – basilicum – zout – peper - 600 ml béchamelsaus (uit een pakje) - 250 gram groene lasagnevellen - 6 eetlepels parmezaanse kaas.
Bereidingswijze: Maak de groenten schoon en snijd deze in stukjes. Schil en snipper de knoflook. Bak de groenten in de olie bruin. Pers de knoflook boven de pan uit. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Leg de tomaten bij de groenten. Voeg de wijn toe, de basilicum, het zout en de peper en laat de saus een kwartier inkoken. Leg in een ovenvaste schaal een laagje saus, strooi daarop de parmezaanse kaas, leg daarop blaadjes lasagne. Dan weer een laagje saus, parmezaanse kaas en dan weer lasagne. Ga zo door tot alles op is en zorg ervoor dat de laatste laag uit saus bestaat. Bestrooi de bovenkant met kaas en dek de schaal af, bijvoorbeeld met aluminiumfolie. Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 175° C en bak de lasagne dertig minuten. Haal het deksel van de schaal en laat de bovenkant in vijf tot tien minuten kleuren.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL