Tartaar met
champignonsaus
Ingrediënten: 4
tartaartjes - 3 eetlepels vloeibare margarine - 6 flinke tomaten - 1 eetlepel
olijfolie - 2 theelepeltjes gedroogde Italiaanse kruiden - 1 zakje
champignonsaus - 2 fijngehakte knoflooktenen - 1 theelepel chilipoeder of
pikante paprikapoeder.
Bereidingswijze: Wrijf de tartaartjes in met zout en peper. Verhit de
margarine in een koekenpan en bak het vlees in 6-8 minuten gaar. Halveer de en
zet ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaaltje. Bestrooi ze met zout,
peper en kruiden, sprenkel de olie erover en zet ze 6 tot 8 minuten onder de
hete grill. Bereid de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Houd de tartaartjes warm en fruit de knoflook en chilipoeder zachtjes in het
bakvet. Roer de saus erdoor. Leg
de tartaartjes op de borden en schep de saus erover. Serveer er de tomaten en
gekookte aardappelen bij.
|