Nasi met
rode en zwarte peper
Ingrediënten: 300 gram
witte rijst – zout - 2 nasi groenten pakketten met rode peper à 400 gram per
stuk – wokolie - 1 bakje boemboe voor nasi goreng - ketjap manis - 300 gram
hamreepjes of gerookte kipfilet – versgemalen zwarte peper.
Bereidingswijze: Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar in
water met zout en laat hem afkoelen. Snijd de pepertjes in ringetjes. Verhit een
wok op hoog vuur. Voeg een scheut wokolie toe en roerbak de pepertjes en de
groenten 4 minuten. Roer er vervolgens de boemboe en een flinke scheut ketjap
door. Voeg de rijst en de hamblokjes toe en roerbak nog 3 minuten. Bestrooi de
nasi royaal met versgemalen zwarte peper en verdeel over 4 borden.
Serveertip: Zet gebakken uitjes en atjar tjampoer, augurkjes, schijfjes
banaan op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.
|