Cosquisine

Recept deze week 42  [ Eerdere recepten ]

 

Smoorvlees met rode ui, broccoli en mihoen

Ingrediënten: 2 flinke rode uien - 600 gram broccoli - Wok Olie - 500 gram rundvleesreepjes - 1 bakje Boemboe voor Smoorvlees - 1 zak Mihoen - 6 eetlepels  fijngesneden selderij.
Bereidingswijze: Pel de uien en snijd ze in partjes. Was en verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stelen in dunne plakjes. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Kook de broccoli en de steeltjes in 3-4 minuten gaar. Afgieten, laten uitlekken en afgedekt warm houden. Zet intussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes samen met de rode ui ca. 2 minuten. Roer er de boemboe en 150 ml water door en laat het geheel 3-4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is. Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de mihoen toe en laat ca. 2 minuten koken. Direct afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Schep de selderij door de mihoen en verdeel de mihoen over 4 borden. Schep het smoorvlees en de warme broccoli ernaast.
Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL