Cosquisine

Recept deze week 43  [ Eerdere recepten ]

 

Taart van aardappel, avocado en tonijn



Ingrediënten: 1 kilo kruimige aardappels, geschild - 1 dl limoensap - 100 gram Spaanse peper vermalen tot een pasta (keukenmachine) - 3 eetlepels olijfolie – zout - 2 rode uien in fijne blokjes – limoensap - 1 rode paprika in fijne blokjes - 1 rode peper, van zaadlijsten ontdaan - 1 komkommer van zaden ontdaan in blokjes - eetlepel olijfolie – mayonaise - 2 avocado’s, geschild en in blokjes gesneden - 250 gram tonijn op olijfolie - 100 gram ontpitte zwarte olijven, fijngesneden - 4 zachtgekookte eieren.
Bereidingswijze: Breng gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook ze gaar en giet af. Pureer de aardappelen en maak de puree af met het limoensap, de rode peper pasta de olijfolie en zout naar smaak. Meng nu de rode ui met de paprika en de komkommer en voeg de fijn gesnipperde peper toe. Roer er wat limoensap door en maak af met goede olijfolie, peper en zout. Meng de avocado, tonijn, olijven en wat mayonaise naar smaak toe. Pak een mooie ronde of rechthoekige vorm van ongeveer 16 cm en 10 cm hoog en plaats die op een bord. Vul de vorm voor de helft met het tonijn mengsel en voor de rest met de afgekoelde puree. Strijk mooi en glad af en versier met een zachtgekookt die gedeeltelijk is ingesneden zodat het eigeel eruit loopt. Drapeer nu de groente salsa om het torentje en serveer direct.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL