Taart van
aardappel, avocado en tonijn
Ingrediënten: 1 kilo kruimige aardappels, geschild - 1 dl limoensap -
100 gram Spaanse peper vermalen tot een pasta (keukenmachine) - 3 eetlepels
olijfolie – zout - 2 rode uien in fijne blokjes – limoensap - 1 rode paprika
in fijne blokjes - 1 rode peper, van zaadlijsten ontdaan - 1 komkommer van zaden
ontdaan in blokjes - eetlepel olijfolie – mayonaise - 2 avocado’s, geschild
en in blokjes gesneden - 250 gram tonijn op olijfolie - 100 gram ontpitte zwarte
olijven, fijngesneden - 4 zachtgekookte eieren.
Bereidingswijze: Breng gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen
toe. Kook ze gaar en giet af. Pureer de aardappelen en maak de puree af met het
limoensap, de rode peper pasta de olijfolie en zout naar smaak. Meng nu de rode
ui met de paprika en de komkommer en voeg de fijn gesnipperde peper toe. Roer er
wat limoensap door en maak af met goede olijfolie, peper en zout. Meng de
avocado, tonijn, olijven en wat mayonaise naar smaak toe. Pak een mooie ronde of
rechthoekige vorm van ongeveer 16 cm en 10 cm hoog en plaats die op een bord.
Vul de vorm voor de helft met het tonijn mengsel en voor de rest met de
afgekoelde puree. Strijk mooi en glad af en versier met een zachtgekookt die
gedeeltelijk is ingesneden zodat het eigeel eruit loopt. Drapeer nu de groente
salsa om het torentje en serveer direct.
|