Cosquisine

Recept deze week 44  [ Eerdere recepten ]

 

Gerookte eendenborst met salade 

IngrediŽnten: 2 eetlepels Balsamico azijn - 0.5 eetlepels notenolie Ė 3 eetlepels cranberryjam - peper en zout - 150 gram gemengde sla - 300 gram gerookte eendenborst in plakjes. 
Bereidingswijze: Roer een dressing van de azijn, jam en olie. Breng op smaak met zout en peper. Pluk de sla en meng het met wat van de dressing. Leg de plakjes gerookte eendenborst op de borden en leg een bergje sla erop. Bestrooi met peper en besprenkel de eend met dressing. Lekker met donker brood.

Gebakken hazenrugfilet met cranberryjus 

IngrediŽnten: 4 hazenrugfilets Ė vloeibare margarine Ė peper en zout - 1.5 dl scheut wildfond - 3 eetlepels cranberryjam - klontje boter.
Extra nodig: keukenpapier, cocktailprikkers, aluminiumfolie.
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 160 graden. Dep de hazenrugfilets droog met keukenpapier. Vouw het smalste stukje van de filet terug en zet deze vast met een prikker, zodat de filet overal zelfde dikte heeft.
Bereidingswijze: Bestrooi de filets met zout en peper. Verhit 3-4 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan en bak het vlees in 2 minuten om en om bruin. Leg het aangebraden vlees op aluminiumfolie, vouw het dicht en laat het vlees circa 4 minuten in de oven tot rosť garen. Blus het bakvet af met de fond. Laat een paar minuten inkoken en roer de jam er door. Roer op het laatst een klontje boter door de jus, zodat deze mooie gaat glanzen. Breng de jus op smaak met zout en peper. Snijd het vlees in schuine plakken en serveer de jus erbij. 
Serveertip: Lekker met stoofpeertjes en rucolastamppot.

Rucolastamppot 

IngrediŽnten: 1 kilo kruimige aardappelen - 1 teentje knoflook - 125 gram rucola - 1 dl slagroom - scheut olijfolie extra vergine Ė peper en zout.
Bereidingswijze: Schil de aardappels en kook ze met de gepelde knoflook in circa 20 minuten gaar. Hak de rucola grof. Stamp de aardappels met de room, olie en rucola. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL