Gerookte
eendenborst met salade
Ingrediënten: 2
eetlepels Balsamico azijn - 0.5 eetlepels notenolie – 3 eetlepels cranberryjam
- peper en zout - 150 gram gemengde sla - 300 gram gerookte eendenborst in
plakjes.
Bereidingswijze: Roer een dressing van de azijn, jam en olie. Breng op
smaak met zout en peper. Pluk de sla en meng het met wat van de dressing. Leg de
plakjes gerookte eendenborst op de borden en leg een bergje sla erop. Bestrooi
met peper en besprenkel de eend met dressing. Lekker met donker brood.
Gebakken
hazenrugfilet met cranberryjus
Ingrediënten: 4
hazenrugfilets – vloeibare margarine – peper en zout - 1.5 dl scheut
wildfond - 3 eetlepels cranberryjam - klontje boter.
Extra nodig: keukenpapier, cocktailprikkers, aluminiumfolie.
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 160 graden. Dep de hazenrugfilets
droog met keukenpapier. Vouw het smalste stukje van de filet terug en zet deze
vast met een prikker, zodat de filet overal zelfde dikte heeft.
Bereidingswijze: Bestrooi de filets met zout en peper. Verhit 3-4
kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan en bak het vlees in 2 minuten om
en om bruin. Leg het aangebraden vlees op aluminiumfolie, vouw het dicht en laat
het vlees circa 4 minuten in de oven tot rosé garen. Blus het bakvet af met de
fond. Laat een paar minuten inkoken en roer de jam er door. Roer op het laatst
een klontje boter door de jus, zodat deze mooie gaat glanzen. Breng de jus op
smaak met zout en peper. Snijd het vlees in schuine plakken en serveer de jus
erbij.
Serveertip: Lekker met stoofpeertjes en rucolastamppot.
Rucolastamppot
Ingrediënten: 1 kilo
kruimige aardappelen - 1 teentje knoflook - 125 gram rucola - 1 dl slagroom -
scheut olijfolie extra vergine – peper en zout.
Bereidingswijze: Schil de aardappels en kook ze met de gepelde knoflook
in circa 20 minuten gaar. Hak de rucola grof. Stamp de aardappels met de room,
olie en rucola. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
|