Sajoer
boontjes met champignons en sesamzalm
Ingrediënten: 400 gram basmati
rijst - 3000 gram champignons - Wok Olie - 500 gram gebroken sperziebonen - 1
bakje Boemboe voor Sajoer Boontjes - 500 gram zalmfilet - 3 eetlepels ketjap
manis - 1 eetlepel sesamzaad.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat
zout of ketjap aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze zoals op de
verpakking staat aangegeven. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog
2 minuten laten staan. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Zet een
grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe
en wok de boontjes 2 minuten. Wok de champignons 2 minuten mee. Voeg 300 ml
water en de boemboe toe. Goed mengen en ongeveer een kwartier laten pruttelen.
Snijd intussen de zalm in vier porties en bestrijk met de ketjap, 2 minuten
laten staan. Rooster ondertussen het sesamzaad lichtbruin in een droge
koekenpan. Doe een scheutje olie in de hete koekenpan en bak de zalm voorzichtig
circa 2 minuten aan beide zijden. Bestrooi de zalm met sesam. Schep de sajoer
boontjes en de rijst op 4 borden en leg de zalm ernaast.
|