Cosquisine

Recept deze week 45  [ Eerdere recepten ]

 

Sajoer boontjes met champignons en sesamzalm

IngrediŽnten: 400 gram basmati rijst - 3000 gram champignons - Wok Olie - 500 gram gebroken sperziebonen - 1 bakje Boemboe voor Sajoer Boontjes - 500 gram zalmfilet - 3 eetlepels ketjap manis - 1 eetlepel sesamzaad. 
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout of ketjap aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze zoals op de verpakking staat aangegeven. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de boontjes 2 minuten. Wok de champignons 2 minuten mee. Voeg 300 ml water en de boemboe toe. Goed mengen en ongeveer een kwartier laten pruttelen. Snijd intussen de zalm in vier porties en bestrijk met de ketjap, 2 minuten laten staan. Rooster ondertussen het sesamzaad lichtbruin in een droge koekenpan. Doe een scheutje olie in de hete koekenpan en bak de zalm voorzichtig circa 2 minuten aan beide zijden. Bestrooi de zalm met sesam. Schep de sajoer boontjes en de rijst op 4 borden en leg de zalm ernaast.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL