Cosquisine

Recept deze week 47  [ Eerdere recepten ]

 

Gemarineerde ananassteaks

Ingrediënten: 1verse ananas - 2 knoflookteentjes – 1 theelepel gemalen koriander -  chilipeper -  koriander -  4 steaks a 15ogr (entrecotes of tournedos) -  4eetlepels olie - 40 gram boter -  zout en peper – 2 eetlepels crème fraiche of slagroom.
Bereidingswijze: Snijd de boven- en onderkant van de ananas af en deel hem in vieren. Verwijder het hart en snijd het vruchtvlees uit de schil. De helft van de ananas pureren in de mixer en het overige vruchtvlees in de lengte in dunne stukjes snijden. Doe de schoongemaakte knoflookteentjes in de knoflookpers en doe het bij het gepureerde ananasvruchtvlees. Het geheel op smaak brengen met koriander en chilipeper. Leg de steaks op een schaal en giet de ananaspuree erover, afdekken met folie en in de koelkast enige tijd laten intrekken. Steaks daarna uit de koelkast halen en droogdeppen met keukenpapier, bestrijk beide kanten van de steaks met een beetje olie en leg ze op de barbecue of gril. Als er tijdens het grillen rode vloeistofbolletjes te voorschijn komen, 10 gram boter op de bovenzijde leggen. Ook de ananasreepjes op de gril of barbecue leggen en kort grillen. Tijdens het grillen de marinade zacht laten koken en met crème fraiche of slagroom vermengen en dit samen met rijst, groene salade en de gegrilde ananasreepjes bij de steaks serveren.
Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL