Visrolletjes
in geroosterde paprikasaus
Ingrediënten: halve pot geroosterde paprika's - 2 kleine rode uien -
half blik ontvelde tomaten of 200 gram verse tomaten - 2 eetlepels olie - 2
theelepels oregano - 1 klein mespuntje cayennepeper – zout - 200 gram verse
scholfilet - 200 gram verse kabeljauwfilet - 2 theelepels paprikapoeder - 2
eetlepels geraspte 30+ kaas.
Bereidingswijze: Warm de oven voor op 180 ºC. Doe de geroosterde
paprika's over in een vergiet en spoel deze af met ruim water. Laat de paprika's
uitlekken en snijd ze in grote stukken. Maak de uien schoon en snipper de uien.
Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan en bak de ui glazig. Voeg de
paprikastukken toe en bak deze kort mee. Voeg de ontvelde tomaten toe en de
oregano en cayennepeper. Laat het geheel 10 minuten stoven met de deksel op de
pan. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olie. Snijd de filets in de lengte
doormidden en bestrooi de filets met paprikapoeder. Rol de filets op en leg deze
in de ovenschaal. Pureer het paprika-tomaat mengsel in de keukenmachine of
blender. Verdeel de saus over de visrolletjes en strooi de kaas erover heen.
Plaats de schaal voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Direct
serveren. Lekker met noedels.
IJscoupe met
koek en koffiesaus
Ingrediënten: 2.5 dl
espresso - 6 eetlepels bruine basterdsuiker - 6 eetlepels room - 3 plakjes
ontbijtkoek - 1 bak slagroomijs.
Voorbereiding: Breng in een pannetje de koffie met de suiker aan de kook.
Kook het in tot een siroop. Roer de room erdoor en laat nog een minuutje
zachtjes inkoken. Laat de saus afkoelen.
Bereidingswijze: Snijd de koek in blokjes en verdeel ze over de coupes.
Schep in elke coupe 2 ijsbollen. Schenk de saus over het ijs en serveer.
|