Cosquisine

Recept deze week 48  [ Eerdere recepten ]

 

Visrolletjes in geroosterde paprikasaus


Ingrediënten: halve pot geroosterde paprika's - 2 kleine rode uien - half blik ontvelde tomaten of 200 gram verse tomaten - 2 eetlepels olie - 2 theelepels oregano - 1 klein mespuntje cayennepeper – zout - 200 gram verse scholfilet - 200 gram verse kabeljauwfilet - 2 theelepels paprikapoeder - 2 eetlepels geraspte 30+ kaas. 
Bereidingswijze: Warm de oven voor op 180 ºC. Doe de geroosterde paprika's over in een vergiet en spoel deze af met ruim water. Laat de paprika's uitlekken en snijd ze in grote stukken. Maak de uien schoon en snipper de uien. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan en bak de ui glazig. Voeg de paprikastukken toe en bak deze kort mee. Voeg de ontvelde tomaten toe en de oregano en cayennepeper. Laat het geheel 10 minuten stoven met de deksel op de pan. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olie. Snijd de filets in de lengte doormidden en bestrooi de filets met paprikapoeder. Rol de filets op en leg deze in de ovenschaal. Pureer het paprika-tomaat mengsel in de keukenmachine of blender. Verdeel de saus over de visrolletjes en strooi de kaas erover heen. Plaats de schaal voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Direct serveren. Lekker met noedels.

 

IJscoupe met koek en koffiesaus

Ingrediënten: 2.5 dl espresso - 6 eetlepels bruine basterdsuiker - 6 eetlepels room - 3 plakjes ontbijtkoek - 1 bak slagroomijs.
Voorbereiding: Breng in een pannetje de koffie met de suiker aan de kook. Kook het in tot een siroop. Roer de room erdoor en laat nog een minuutje zachtjes inkoken. Laat de saus afkoelen.
Bereidingswijze: Snijd de koek in blokjes en verdeel ze over de coupes. Schep in elke coupe 2 ijsbollen. Schenk de saus over het ijs en serveer.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL