Ajam paniki
met knoflooknoedels
Ingrediėnten: 500 gram
kipfilet - 2 rode paprika“s - 3 teentjes knoflook - wok olie - 1 bakje boemboe
voor ajam paniki - 450 gram preiringen - 1 zak wok noedels - 2 eetlepels grof
gehakte koriander.
Bereidingswijze: Snijd de kipfilet in reepjes. Maak de paprika“s schoon
en snijd ze in reepjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Breng in een ruime
pan een flinke laag water met wat zout of ketjap aan de kook. Zet ondertussen
een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie
toe en wok de kipstukjes 3 minuten. Voeg 200 ml water en de boemboe toe. Goed
mengen en 15 minuten laten pruttelen. Verhit ondertussen een scheutje olie in
een koekenpan of in een andere wok. Voeg de paprikareepjes en de preiringen toe
en wok deze 5 minuten. Voeg de noedels toe aan het kokende water en kook deze in
circa 3 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in
een vergiet, en goed laten uitlekken.
Bak ondertussen in een kleine koekenpan in een klein beetje hete olie de plakjes
knoflook in 1 minuut goudbruin. Meng de noedels met de knoflookolie. Schep de
koriander door de ajam paniki en verdeel het mengsel over de borden, schep de
gewokte prei en paprika ernaast. Serveer de knoflooknoedels er apart bij.
|