Cosquisine

Recept deze week 50  [ Eerdere recepten ]

 

Kerstboomversiering

IngrediŽnten: Gesneden plakjes ontbijtkoek Ė 2 eieren Ė poedersuiker.
Bereidingswijze: Snij uit elk plakje koek een ster - bal - kerstboom Ė klokje of een andere leuke vorm. Scheid het eidooier van het eiwit en doe het wit in een kom met 200 gram poedersuiker. Roeren tot het mengsel gaat glanzen. Bestrijk de plakken koek met het glazuur en laat ze drogen. Doe er een stevige draad of een kerstboomhaakje doorheen en hang ze in de boom.

 

Sneeuwmannetje

IngrediŽnten: 8 kokerdropjes (uit zak Engelse drop) - 4 dropveters - 1 liter vanilleroomijs - 8 discopillen (bakproduct) - 16 smarties  - 4 winegums - 4 zwarte lollies - geraspte kokos. ijsbolletjeslepel 
Bereidingswijze: Leg eerst alle snoepversiering klaar. Maak voor de hoed 2 kokerdropjes nat aan de onderkant en druk ze op een dropveter. Haal wat sliertjes van dropveters uit elkaar, voor de sjaal. Laat het ijs iets zachter worden en schep er (met een ijsbolletjestang) 4 grote en 4 kleine bollen uit. Druk de kleine bol stevig op de grote bol zet de sneeuwpop op een bord en kleed hem aan: hoed op, discopillen als ogen, smarties als knopen en een winegum als neus. Tot slot een lolly als bezem en geraspte kokos als sneeuw.

Serveertips:  Met wat hulp kunnen kinderen dit mannetje zelf maken. Zelfs al vůůr het eten; zet het toetje dan zolang terug in de vriezer.In plaats van kokos kun je natuurlijk ook poedersuiker gebruiken.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL