Cosquisine

Recept deze week 51  [ Eerdere recepten ]

 

Gegrilde kabeljauw op rucola puree

Ingrediënten: 2 grote tomaten - 50 gram rucola sla - 30 gram hazelnoten of geschaafde amandelen - 6 kabeljauwfilets à 125 gram – zout - peper uit de molen - 6 eetlepels zure room - 75 gram geraspte belegen kaas - 2 zakjes Puree à la Minute met Crème Fraîche en Bieslook (of zelf puree maken). 
Bereidingswijze: Warm de grill voor. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de rucola in stukjes. Hak de hazelnoten fijn. Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met zure room en strooi de kaas en hazelnoten erover. Schuif de bakplaat ongeveer 15 cm onder de grill en laat de vis in 8 tot 10 minuten mooi gaar worden. Bereid ondertussen de Puree à la Minute met water. Schep de tomaat en rucola erdoor en warm de puree nog heel even door. Leg de kabeljauwfilets op warme borden en schep de aardappelpuree ernaast.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL