Gegrilde
kabeljauw op rucola puree
Ingrediënten: 2 grote tomaten
- 50 gram rucola sla - 30 gram hazelnoten of geschaafde amandelen - 6
kabeljauwfilets à 125 gram – zout - peper uit de molen - 6 eetlepels zure
room - 75 gram geraspte belegen kaas - 2 zakjes Puree à la Minute met Crème
Fraîche en Bieslook (of zelf puree maken).
Bereidingswijze: Warm de grill voor. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de
zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de rucola in stukjes.
Hak de hazelnoten fijn. Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper en leg ze
op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met zure room en strooi de
kaas en hazelnoten erover. Schuif de bakplaat ongeveer 15 cm onder de grill en
laat de vis in 8 tot 10 minuten mooi gaar worden. Bereid ondertussen de Puree à
la Minute met water. Schep de tomaat en rucola erdoor en warm de puree nog heel
even door. Leg de kabeljauwfilets op warme borden en schep de aardappelpuree
ernaast.
|