Cosquisine

Recept deze week 02  [ Eerdere recepten ]

 

Witlofstamppot in hamrolletjes

Ingrediënten: 1 kilo witlof - 1 kilo aardappelen – zout – peper -200 gram belegen kaas aan één stuk - 3 vleestomaten - 30 gram boter - 1 theelepel tijm - 150 gram gegrilde ham.
Bereidingswijze: Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witlof en snijd de stronkjes in stukken van ongeveer 2 cm. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met zout in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg na circa 10 minuten de witlof toe. Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd de helft van de kaas in blokjes en rasp de rest. Snijd de tomaten in stukjes. Giet de aardappelen en de witlof af. Voeg de boter toe en pureer het samen. Schep de kaasblokjes, tomaat en tijm door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Vet de ovenschaal in. Leg de plakjes ham naast elkaar op een werkvlak. Schep op ieder plakje ham wat stamppot en rol ze op. Leg de hamrolletjes in de ovenschaal. Bestrooi het met de geraspte kaas. Laat de witlofstamppot bovenin de oven in ongeveer 5 minuten goudbruin kleuren tot de kaas gesmolten is.

Vruchtengriesmeelpudding

Ingrediënten: 1 liter rood vruchtensap - 100 gram suiker - 1 pakje vanillesuiker -125 gram griesmeel - 2 à 3 eieren. 
Bereidingswijze: Brengt het vruchtensap met de suiker en vanillesuiker aan de kook. 
Strooi hier de griesmeel in en laat dit al roerend zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur en roer er de luchtig geklopte eieren door. Even proeven of het zoet genoeg is, anders nog wat suiker toevoegen. Laat de pudding in een met water omgespoelde vorm koud en stijf worden. Serveren met vanillesaus of slagroom.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL