Hollandse
aardappel-spinazielasagne
Ingrediënten: 700 gram
diepvriesspinazie - 1 doosje oven dagschotel voor zuurkool met gehakt en crème
fraîche-bieslook - 1 ei - 1 ui - 1 rode paprika - 2 eetlepels olijfolie - 200
gram achterham - 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes - 100 gram geraspte
jongbelegen kaas.
Bereidingswijze: Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen. Verwarm de
oven voor op 200 °C. Meet in een maatbeker 400 ml water af, roer de inhoud van
het doosje Oven Dagschotel erdoor en vervolgens het ei. Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Verhit de olie in een wok en
roerbak de ui en paprika 3-4 minuten. Vet een ovenschaal in en leg een derde van
de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel hierover de helft van de spinazie.
Spreid de helft van de ham erover uit en daarover de helft van het
paprikamengsel. Verdeel hierop weer een laag aardappel, spinazie, ham en
paprika. Dek de schotel af met de rest van de aardappel. Schenk de ovenmix
gelijkmatig over de schotel en strooi de kaas erover. Bak de schotel in het
midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
|