Cosquisine

Recept deze week 03  [ Eerdere recepten ]

 

Hollandse aardappel-spinazielasagne

Ingrediënten: 700 gram diepvriesspinazie - 1 doosje oven dagschotel voor zuurkool met gehakt en crème fraîche-bieslook - 1 ei - 1 ui - 1 rode paprika - 2 eetlepels olijfolie - 200 gram achterham - 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes - 100 gram geraspte jongbelegen kaas.
Bereidingswijze: Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meet in een maatbeker 400 ml water af, roer de inhoud van het doosje Oven Dagschotel erdoor en vervolgens het ei. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en paprika 3-4 minuten. Vet een ovenschaal in en leg een derde van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel hierover de helft van de spinazie. Spreid de helft van de ham erover uit en daarover de helft van het paprikamengsel. Verdeel hierop weer een laag aardappel, spinazie, ham en paprika. Dek de schotel af met de rest van de aardappel. Schenk de ovenmix gelijkmatig over de schotel en strooi de kaas erover. Bak de schotel in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL