Cosquisine

Recept deze week 04  [ Eerdere recepten ]

 

Varkensvlees zoetzuur 

Ingrediënten: 600 gram varkenslapjes (3 a 4 lapjes) - 2 teentjes knoflook - 1 grote ui - 2 paprika - sojascheuten - 300 gram taugé - 1 wortel - prei - tomatenpuree - 1 eetlepel suiker - 1 blik ananas - 4 eetlepel sojasaus - 1 eetlepel chilisaus.  
Bereidingswijze: Maak een marinade van sojasaus, chilisaus, suiker, tomatenpuree en een beetje ananassap. Snijd het vlees in reepjes en roer het onder de marinade. (minimaal 25 minuten). Verhit olie in de wok en laat gesnipperde knoflook met de naar wens gesneden groenten roerbakken. Neem het vlees uit de marinade en het laat 3 minuten mee roerbakken. Overgiet het mengsel dan met de marinade en eventueel bouillon en peper. Voeg 1 minuut voor opdienen uitgelekte ananas toe. Serveer het vlees met rijst of bami.
Tip: Gebruik oosterse groentemix.

 

Ananassalade met vanille-ijs

Ingrediënten: 1 verse ananas (of ca. 525 gram ananasstukjes uit blik) - 15 gram verse muntblaadjes - 1 eetlepel citroensap - 4 bolletjes vanille-ijs.
Bereidingswijze: Maak de ananas schoon en snijd in stukjes. Meng de ananasstukjes met de muntblaadjes, het citroensap en naar smaak wat gembersiroop. Verdeel de ananassalade over kleine borden, leg er een bolletje vanille-ijs naast en bestrooi met wat seroendeng.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL