Varkensvlees
zoetzuur
Ingrediënten: 600 gram
varkenslapjes (3 a 4 lapjes) - 2 teentjes knoflook - 1 grote ui - 2 paprika -
sojascheuten - 300 gram taugé - 1 wortel - prei - tomatenpuree - 1 eetlepel
suiker - 1 blik ananas - 4 eetlepel sojasaus - 1 eetlepel chilisaus.
Bereidingswijze: Maak een marinade van sojasaus, chilisaus,
suiker, tomatenpuree en een beetje ananassap. Snijd het vlees in reepjes en roer
het onder de marinade. (minimaal 25 minuten). Verhit olie in de wok en laat
gesnipperde knoflook met de naar wens gesneden groenten roerbakken. Neem het
vlees uit de marinade en het laat 3 minuten mee roerbakken. Overgiet het mengsel
dan met de marinade en eventueel bouillon en peper. Voeg 1 minuut voor opdienen
uitgelekte ananas toe. Serveer het vlees met rijst of bami.
Tip: Gebruik oosterse groentemix.
Ananassalade
met vanille-ijs
Ingrediënten: 1 verse
ananas (of ca. 525 gram ananasstukjes uit blik) - 15 gram verse muntblaadjes - 1
eetlepel citroensap - 4 bolletjes vanille-ijs.
Bereidingswijze: Maak de ananas schoon en snijd in stukjes. Meng de
ananasstukjes met de muntblaadjes, het citroensap en naar smaak wat
gembersiroop. Verdeel de ananassalade over kleine borden, leg er een bolletje
vanille-ijs naast en bestrooi met wat seroendeng.
|