Cosquisine

Recept deze week 05  [ Eerdere recepten ]

 

Kaassoep



Ingrediënten: 40 gram boter - 40 gram bloem - 0,75 liter bouillon - 0,25 liter melk - 100 gram geraspte kaas - dobbelsteentjes gare knolselderij - gefruit uitje. 
Bereidingswijze: Smelt de boter en voeg de bloem toe. Voeg dan al roerende of kloppende de bouillon langzaam toe en de melk. Laat dat even doorkoken en maak de soep af met de geraspte kaas, de dobbelsteentjes gare knolselderij en een gefruit uitje.


Andijvieschotel met rauwe ham



Ingrediënten:1 doosje Oven Dagschotel voor witlof met gehakt en room-spekjes - 1 ei - 2 kleine struiken andijvie - 2 eetlepels olijfolie - 2 knoflookteentjes - 16 plakjes rauwe ham - 700 gram voorgekookte aardappelblokjes - 100 gram geraspte belegen kaas (of geitenkaas). 
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Meet in een maatbeker 4 dl water af en roer de Oven Dagschotel erdoor en vervolgens het ei en de uitgeperste knoflook. Was de andijvie en snijd elk struikje in de lengte in vieren. Verhit de olie in een koekenpan en bak de struikjes rondom tot ze slinken. Laat ze uitlekken en wikkel elk struikje in 2 plakjes rauwe ham. Leg de struikjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Dek ze af met de aardappelblokjes. Schenk de ovenmix gelijkmatig over de schotel en strooi de kaas erover. Bak de schotel in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.

Appelroomijs



Ingrediënten: 750 gram moesappels - 2 eetlepels water - 100 gram basterdsuiker - 100 gram rozenbotteljam - 1 gezinspak roomijs – wafelbiscuits - sap van ½ citroen. Bereidingswijze: Was de appels en snijd ze in stukken. Kook ze zacht in het water met het citroensap en de dun afgeschilde citroenschil. Wrijf de zachte appels door de zeef. Meng er de suiker, de rozenbotteljam, en de helft van het ijs door en klop het goed op. Vul er de glazen mee, garneer met de rest van het ijs en steek in elke portie een wafelbiscuit.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL