Kaassoep
Ingrediënten: 40 gram boter - 40 gram bloem - 0,75 liter bouillon - 0,25
liter melk - 100 gram geraspte kaas - dobbelsteentjes gare knolselderij -
gefruit uitje.
Bereidingswijze: Smelt de boter en voeg de bloem toe. Voeg dan al
roerende of kloppende de bouillon langzaam toe en de melk. Laat dat even
doorkoken en maak de soep af met de geraspte kaas, de dobbelsteentjes gare
knolselderij en een gefruit uitje.
Andijvieschotel met rauwe
ham
Ingrediënten:1 doosje Oven Dagschotel voor witlof met gehakt en
room-spekjes - 1 ei - 2 kleine struiken andijvie - 2 eetlepels olijfolie - 2
knoflookteentjes - 16 plakjes rauwe ham - 700 gram voorgekookte aardappelblokjes
- 100 gram geraspte belegen kaas (of geitenkaas).
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Meet in een maatbeker 4
dl water af en roer de Oven Dagschotel erdoor en vervolgens het ei en de
uitgeperste knoflook. Was de andijvie en snijd elk struikje in de lengte in
vieren. Verhit de olie in een koekenpan en bak de struikjes rondom tot ze
slinken. Laat ze uitlekken en wikkel elk struikje in 2 plakjes rauwe ham. Leg de
struikjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Dek ze af met de
aardappelblokjes. Schenk de ovenmix gelijkmatig over de schotel en strooi de
kaas erover. Bak de schotel in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en
gaar.
Appelroomijs
Ingrediënten: 750 gram moesappels - 2 eetlepels water - 100 gram
basterdsuiker - 100 gram rozenbotteljam - 1 gezinspak roomijs – wafelbiscuits
- sap van ½ citroen. Bereidingswijze: Was de appels en snijd ze in
stukken. Kook ze zacht in het water met het citroensap en de dun afgeschilde
citroenschil. Wrijf de zachte appels door de zeef. Meng er de suiker, de
rozenbotteljam, en de helft van het ijs door en klop het goed op. Vul er de
glazen mee, garneer met de rest van het ijs en steek in elke portie een
wafelbiscuit.
|