Cosquisine

Recept deze week 06  [ Eerdere recepten ]

 

Tomatencurry met scampi 

Ingrediënten: 12 grote scampi - 1 grote ui - 2 eetlepels (roerbak)olie - 1 blikje tomaatstukjes (netto 400 g) - zout, versgemalen peper - 2 tenen knoflook - 3/4 eetlepel currypasta of kerriepoeder - 2 dl kokosmelk (uit blik).
Bereidingswijze: Spoel de scampi met lauw/warm water en dep ze droog. Pel ze en verwijder het zwarte rugadertje. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Verhit de olie in een wok en bak de garnalen op matig hoog vuur in ca. 2 minuten gaar. Schep ze op een bord. Fruit de ui, knoflook en kerrie zachtjes in het bakvet. Bak de tomaatstukjes met vocht ca. 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel in ca. 5 minuten zachtjes in tot een dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de garnalen door de curry en warm het gerecht nog ca. 2 minuten zachtjes door. Lekker met basmati rijst en verse korianderblaadjes.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL