Tomatencurry
met scampi
Ingrediënten: 12 grote
scampi - 1 grote ui - 2 eetlepels (roerbak)olie - 1 blikje tomaatstukjes (netto
400 g) - zout, versgemalen peper - 2 tenen knoflook - 3/4 eetlepel currypasta of
kerriepoeder - 2 dl kokosmelk (uit blik).
Bereidingswijze: Spoel de scampi met lauw/warm water en dep ze droog. Pel
ze en verwijder het zwarte rugadertje. Pel en snipper de ui en de teentjes
knoflook. Verhit de olie in een wok en bak de garnalen op matig hoog vuur in ca.
2 minuten gaar. Schep ze op een bord. Fruit de ui, knoflook en kerrie zachtjes
in het bakvet. Bak de tomaatstukjes met vocht ca. 2 minuten mee. Voeg de
kokosmelk toe en kook het geheel in ca. 5 minuten zachtjes in tot een dikke
saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de garnalen door de curry en warm
het gerecht nog ca. 2 minuten zachtjes door. Lekker met basmati rijst en verse
korianderblaadjes.
|