Bahmi
speciaal met bamboescheuten en kip
Ingrediënten: 3000 gram
Mie nestjes - 400 gram kipfilet in reepjes - 1 pakje Mix voor Bahmi Speciaal -
Wok Olie - 1 blikje bamboescheuten - 2 rode paprika's - 6 lente-uitjes.
Bereidingswijze: Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Meng de kipreepjes
met de kruidenmix uit het pakje en 2 eetlepels olie. Wel de groente-kruidenmix
minstens 10 minuten in 5 dl heet water. Laat de bamboescheuten uitlekken en
spoel ze goed schoon. Was en snijd de paprika´s in halve ringen en snijd de
lente-uitjes in schuine plakjes. Verhit een grote wok, voeg een klein scheutje
olie toe en wok hierin de kipreepjes 2 minuten. Voeg de paprika en de
bamboescheuten toe en wok 2 minuten mee. Voeg de gewelde groenten en de mie toe
en warm het geheel goed door. Wok op het laatst de lente-uitjes kort mee. Schep
de bahmi speciaal op diepe borden.
Serveer er een frisse salade bij.
|