Italiaans
gehaktbrood
Ingrediënten: halve struik bleekselderij - 4 vleestomaten - 1 kleine ui
- 1 bol mozzarella - 1 ei - 1 zakje mix voor macaroni - 600 gram rundergehakt -
olijfolie - 500 gram tagliatelle.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven:200°C).
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in dunne reepjes. Snijd de
tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui. Laat de mozzarella uitlekken en snijd
de kaas in kleine blokjes. Kneed het ei, de mozzarella en de macaronimix door
het gehakt. Vorm een stevige rol van het gehakt en leg die in een ingevet
cakeblik. Laat het gehaktbrood in de oven in ca. 45 minuten gaar en bruin
worden. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een pan. Fruit de ui en
bleekselderij ca. 4 minuten op matig vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog circa
2 minuten. Voeg 1 dl water toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes
koken. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Kook de tagliatelle volgens
de gebruiksaanwijzing beetgaar. Schep de saus door de tagliatelle en serveer met
plakken gehaktbrood.
Koningsbavarois
Ingrediënten: Bavarois: 350 gram slagroom - 150 gram mascarpone - 40
gram poedersuiker 0.5 l bier (Koninck of Palm) - 1 stokje zoethout - 40 gram
suiker - 1 blaadje gelatine.
Gelei:1 dl amarenasiroop - 1 blaadje gelatine.
Garnering: amarenakersen.
Voorbereiding:
Klop de slagroom lobbig. Roer de mascarpone los met de poedersuiker. Schep het
door elkaar. Laat het bier met het zoethout en de suiker iets inkoken. Verwijder
het zoethout. Week de gelatine ca. 5 minuten in koud water. Knijp de gelatine
uit en laat het van het vuur af al roerend oplossen in het warme bier. Laat het
mengsel afkoelen. Spatel zodra het bier gaat ‘hangen’ (dikker worden) een
derde van het roommengsel erdoor. Spatel als het gemengd is de rest van het
roommengsel erdoor. Schep de bavarois in glazen schaaltjes.
Bereidingswijze: Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Verhit
de amarenasiroop. Knijp de gelatine uit en los het op in de hete siroop. Laat
iets afkoelen en schenk de gelei over de bavarois. Laat opstijven in de koelkast
en garneer de bavarois met een kers.
|