Cosquisine

Recept deze week 10  [ Eerdere recepten ]

 

Kabeljauw

IngrediŽnten: 1 stuk kabeljauw van ruim 1 kilo - 6 jonge preien - 1 flinke eetlepel boter - 2 sjalotten - 2 eetlepels jenever - sap van een halve citroen - bloem - zout en peper uit de molen.
Bereidingswijze: Laat de kabeljauw pocheren in een visbouillon. Dompel de vis goed onder in de koude bouillon die u op middelhoog vuur tegen het kookpunt aanbrengt. Als het kookvocht begint te sudderen is de kabeljauw ongeveer gaar. Dit is het geval als u met een vork tot op de graat kan prikken. Intussen het wit van de preien in stukken van ongeveer 3,5 cm snijden en de stukjes  knapperig laten koken in licht gezouten water. Wat groen van de preien grof snijden en samen met de gesnipperde sjalotten in een weinig boter stoven. Op smaak brengen en de helft van de jenever toevoegen. Het wit van de preien fruiten in hete boter - niet te sterk laten kleuren. laten uitlekken en flamberen met de rest van de jenever. Een witte roux bereiden met een weinig kookvocht van de vis. De gestoofde sjalotten en het groen van de prei toevoegen. Goed roeren. Eventueel de smaak brengen met wat nootmuskaat. De vis laten uitlekken, ontdoen van vel en in porties verdelen. Opdienen met het wit van de prei en wat saus. Dit gerecht smaakt heerlijk met gekookte aardappels.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL