Stamppot
Paksoi met slavinken
Ingrediënten: 1 struik
paksoi - 4 lente-uitjes - 4 zongedroogde tomaten - 1 kg kruimige aardappelen - 1
ui - 1 teentje knoflook - peper en zout – vloeibare margarine - 4 slavinken -
3 eetlepels balsamico azijn - 1.5 dl hete melk.
Bereidingswijze: Was de paksoi, snijd het wit in stukjes en het groen in
fijne reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Laat
de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Pel en snipper
de ui en knoflook. Schil de aardappelen en spoel ze af onder koud stromend
water. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar in water met zout. Verhit
intussen 2 kneepjes vloeibare boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook
2 minuten tot ze zacht maar niet gekleurd zijn. Voeg de slavinken toe en bak ze
in ongeveer 15 minuten rondom bruin en gaar. Haal de slavinken uit de pan en
blus het bakvet af met de balsamico azijn. Kook de balsamico-uienjus 2 minuten
in. Verdun dan de jus met een beetje water. Giet de aardappels af en stamp ze
met de hete melk en een kneepje vloeibare margarine tot een smeuïge puree. Voeg
de paksoi, lente-ui en tomaatjes toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak
met versgemalen peper. Serveer met de slavinken en balsamicojus.
|