Cosquisine

Recept deze week 12  [ Eerdere recepten ]

 

Ovenschotel met boerenkool in roomsaus

Ingrediënten: 750 gram geschilde aardappelen - 350 gram boerenkool - 1 flinke ui - 250 gram champignons - 100 gram roquefort - 75 gram boter - peper en zout -  1½ dl warme en 1 dl koude melk - nootmuskaat - 25 gram bloem - 2 dl crème fraîche – 100 gram gezouten cashewnoten.
Bereidingswijze: Kook de aardappelen en de boerenkool in water met zout naar smaak afzonderlijk gaar. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verkruimel de roquefort. Verhit 30 gram boter en bak de ui met de champignons circa 10 minuten op een laag vuur. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Stamp de gekookte aardappelen met de warme melk, een klontje boter, nootmuskaat en peper en zout naar smaak tot een fijne puree.
Verwarm de oven voor tot 200°C. Vet een ruime ovenschaal in met de rest van de boter en verdeel een derde van de puree over de bodem van de schaal. Verdeel de rest van de puree langs de wand van de schaal tot een mooie hoge rand. Schep hierin het champignonmengsel. Smelt 25 gram boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem in circa 2 minuten gaar worden. Voeg de crème fraîche en de rest van de melk toe en laat het op een laag vuur doorkoken tot een gebonden saus. Schep de uitgelekte gare boerenkool erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep de boerenkool op de champignons in de ovenschaal. Strooi de roquefort en de cashewnoten erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat het gerecht in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten door en door warm worden.
Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL