Cosquisine

Recept deze week 15  [ Eerdere recepten ]

 

Aspergecocktail

Ingrediënten: 1 blik puntasperges, 2 sinaasappelen, 200 gram gaar kippenvlees, 1/8 liter Bulgaarse yoghurt, 2 eetlepels sherry, 1 theelepel kerrie, citroensap, 2 eetlepels gembernat, 1 eetlepel fijngehakte peterselie.
Bereidingswijze: Snijd de goed uitgelekte asperges in stukjes. Verdeel de sinaasappelen in partjes en snijd deze enkele keren door. Snijd het kippenvlees in blokjes. Vermeng de yoghurt met de sherry, enkele druppels citroensap en het gembernat. Schep de asperges, de sinaasappelen en het kippenvlees door elkaar en verdeel dit over vier glazen coupes. Giet er de saus over en garneer de cocktail met peterselie.

 

Champignons in knoflooksaus

Ingrediënten: 2 bakjes champignons, 1 sjalot, 30 gram boter, 2 teentjes knoflook, 30 gram bloem, 2 dl. melk, 150 gram roomkaas met kruiden, 2 eetlepels verse bieslook, zout en peper naar smaak.
Bereidingswijze: Veeg de champignons schoon en snijd grote exemplaren eventueel in vieren. Pel het sjalotje en rasp het fijn. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Fruit het sjalotje even aan. Pers de teentjes knoflook er boven uit en roer de bloem er door. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Roer de verse roomkaas er door. Laat de kaas al roerend smelten. Voeg de champignons toe. Verwarm de saus 5 minuten heel zachtjes tot de champignons beetgaar zijn. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de bieslook er door. Lekker met zilvervliesrijst of bruin stokbrood en tomatensalade.

Perenbavarois 

Ingrediënten: 2½ deciliter slagroom, 2 grote handperen, 8 blaadjes gelatine, 125 gram suiker.
Bereidingswijze: Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder de klokhuizen. Maak er een zeer fijne puree van. Week de blaadjes gelatine 10 minuten in ruim koud water. Breng 1 deciliter water aan de kook en voeg de goed uitgeknepen gelatine eraan toe. Neem dan het pannetje van de warmtebron en blijf met een houten lepel roeren tot de gelatine is opgelost. Schep de perenpuree erdoor en laat alles staan tot de massa ietwat lobbig begint te worden. Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Spatel de slagroom door de perenmassa. Doe alles over in een met koud water omgespoelde puddingvorm. Laat de pudding hierna enkele uren in de koelkast staan om volledig op te stijven.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL