Cosquisine

Recept deze week 16  [ Eerdere recepten ]

 

Aardappelsoep met lentegroenten

Ingrediënten: 1 kg vastkokende aardappelen - 250 gram gezouten spek - 4 preiwitten - 4 stengels bleekselderij - 2 wortelen - 4 uien - 2 raapjes - 1,5 liter kippenbouillon - 25 gram kervel - 2 tomaten - 25 gram bakboter - 1 kruidenbuiltje - peper en zout.
Bereidingswijze: Het gezouten spek in dobbelsteentjes snijden. De ui, prei, wortelen, raap en de selderij in reepjes snijden. De geschilde aardappelen in kleine blokjes snijden. Het spek met boter aanfruiten. De soepgroenten kort meestoven zonder te kleuren. Bevochtigen met de kippenbouillon. Op smaak brengen met peper en zout. Het kruidentuiltje bijvoegen. Ondertussen de tomaten pellen, ontpitten en in stukjes snijden. De soep laten koken op een matig vuur. Na een kwartier de aardappelblokjes bijvoegen en nog een tiental minuten laten koken (ervoor zorgen dat de ingrediënten niet platgekookt worden). Het kruidenbuiltje verwijderen. De soep in kommen scheppen en versieren met stukjes tomatenvlees en enkele blaadjes kervel.

Spaghetti met olijven en kappertjes

Ingrediënten: 17 cl olijfolie - 125 gram broodkruim - 3 teentjes knoflook - 45 gram ansjovisfilets in olie - 30 zwarte olijven - 2 tomaten - 2 eetlepels kappertjes - 500 gram spaghetti. 
Bereidingswijze: Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote koekenpan. Bak het broodkruim al roerend bruin en krokant. Haal het uit de pan en laat het afkoelen. Hak de olijven fijn en snijd ook de uitgelekte ansjovis in stukjes. Pel de look en snipper fijn. Verhit de rest van de olie in de pan. Voeg knoflook, ansjovis en zwarte olijven toe en bak het geheel 30 seconden op matig vuur. Voeg de tomaten en de kappertjes toe en warm die in 3 minuten goed door. Kook ondertussen de pasta in een grote pan kokend water met zout. Laat hem uitlekken en doe hem terug in de pan. Schep de saus erdoor en serveer direct. Garneer naar wens met verse kruiden.

Rijstpap met appelen

Ingrediënten: Ingrediënten: 10 dl halfvolle melk - 125 gram rijst - 2 eierdooiers - 1 stokje vanille - 100 gram suiker - 6 appelen (Boskoop) - 5 dl water - 250 gram suiker - 6 cocktailkersen. 
Bereidingswijze: De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen gaar laten worden in een suikersiroop op basis van 50 gram suiker per deciliter water. De melk aan de kook brengen met het vanillestokje. Het vanillestokje verwijderen, de gewassen rijst toevoegen en gedurende ongeveer 40 minuten laten zwellen op een zacht vuurtje. Wanneer de rijstpap voldoende ingedikt is suiker toevoegen en nog even laten verder sudderen. Afwerken met de eierdooiers. De rijstpap in een schaal gieten en de appelen er bovenop plaatsen. Verder afwerken met een cocktailkersje. Warm of koud opdienen.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL