Cosquisine

Recept deze week 17  [ Eerdere recepten ]

 

Voorjaarssalade met escalope van kalfsvlees

Ingrediënten: 4 kalfslapjes, 1 wortel, 100 gram prinsessenboontjes, 1 eetlepel fijnehakte bieslook, 150 gram gemengde salade, 2 theelepels sherry-azijn, 100 gram peultjes, 1 rode ui, 0.5 rode paprika, 1 eetlepel fijngehakte kervel, 1 cl olijfolie (extra vierge).
Bereidingswijze: De boontjes beetgaar koken. De peulerwten en de in fijne staafjes gesneden wortel blancheren en ze vervolgens blussen in koud water. De ui en de paprika in fijne stukjes snijden en samen met de gemengde sla (eikenbladsla, veldsla, krulandijvie) en de kruiden in een aparte kom doen. Hierop de rest van de groenten verdelen. De kalfslapjes in zeer fijne lamellen snijden en heel even in de hete olijfolie bakken. Zodra het vlees klaar is de xérès-azijn toevoegen en het bakken beëindigen. Na enkele seconden het nog warme geheel op de salade gieten. Opdienen met een aparte vinaigrettesaus.

 

Stoofpotje van zeeduivel met anijsboter

Ingrediënten: 500 gram zeeduivelfilet, 4 venkelknollen, 4 sjalotjes, 500 gram broodkruim, 3 eieren, 50 gram tarwebloem, peper, zeezout, 1 theelepel kardemomzaadjes, 4 takjes dille, 1 theelepel steranijs, 75 gram bakboter, 1 dl visbouillon, 0.5 dl droge Martini, 4 dl room, 125 gram roomboter, 5 cl anijslikeur. 
Bereidingswijze: De venkel en de sjalotten fijnsnijden, stoven in een beetje boter en op smaak brengen met peper, zout en een scheutje anijslikeur. De visfumet met de Martini tot de helft inkoken. De room, een scheutje anijslikeur en de in klontjes verdeelde koude boter toevoegen en al roerend verder inkoken tot sausdikte. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel nog wat anijslikeur. De eieren loskloppen en kruiden met peper en zout. De zeeduivelfilet in gelijke delen snijden, in de bloem rollen, door de losgeklopte eieren halen, paneren met broodkruim en in de pan goudbruin bakken. De venkel in een diep bord schikken, met saus overgieten en de visfilets erop leggen. Garneren met een takje dille, steranijs en kardemomzaadjes. Serveren met gekookte aardappelen.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL