Cosquisine

Recept deze week 18  [ Eerdere recepten ]

 

Gegrilde zalm met kerrie-paddenstoelen

Ingrediënten: 600 gram gemengde paddenstoelen - 1 zak Chinese eiermie - ketjap manis - wok olie - 4 zalmfilets a circa 100 gram per stuk - boemboe voor kerrie groenten.
Bereiding: Maak de paddenstoelen schoon en halveer eventueel de grote exemplaren. Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg na het afgieten een scheutje ketjap toe. Goed mengen. Bestrijk de zalmfilets met wat ketjap en kort laten trekken. Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok de paddenstoelen 2 minuten. Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen. Doe een scheutje olie in een hete grillpan of koekenpan en gril de zalm voorzichtig ca. 2 minuten aan elke zijde (de zalm blijft wat rosé van binnen). Verdeel de ketjapmie over 4 borden, leg de zalm erop en geef de kerrie- paddenstoelen ernaast.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL