Gegrilde
zalm met kerrie-paddenstoelen
Ingrediënten: 600 gram
gemengde paddenstoelen - 1 zak Chinese eiermie - ketjap manis - wok olie - 4
zalmfilets a circa 100 gram per stuk - boemboe voor kerrie groenten.
Bereiding: Maak de paddenstoelen schoon en halveer eventueel de grote
exemplaren. Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg na het
afgieten een scheutje ketjap toe. Goed mengen. Bestrijk de zalmfilets met wat
ketjap en kort laten trekken. Verhit ondertussen een grote wok, voeg een
scheutje olie toe en wok de paddenstoelen 2 minuten. Voeg 2 dl water en de
boemboe toe en breng aan de kook ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen. Doe een
scheutje olie in een hete grillpan of koekenpan en gril de zalm voorzichtig ca.
2 minuten aan elke zijde (de zalm blijft wat rosé van binnen). Verdeel de
ketjapmie over 4 borden, leg de zalm erop en geef de kerrie- paddenstoelen
ernaast.
|