Cosquisine

Recept deze week 20  [ Eerdere recepten ]

 

Raapstelensoep met ei

Ingrediënten: 2 eieren - 3 bosuitjes - 2 middelgrote aardappels - 25 gram boter - 1 liter tuinkruidenbouillon (van tablet) - 300 gram raapstelen.
Bereidingswijze: Eieren in 6-7 minuten net hard koken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden. In een soeppan boter verhitten en bosuitjes en aardappelblokjes 2 minuten zachtjes bakken. Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en op laag vuur circa 10 minuten laten koken. Paar raapstelen achterhouden voor garnering, de rest grof snijden. Gesneden raapstelen 3-4 minuten in de soep laten meekoken. Eieren pellen en in plakjes snijden. De soep met een staafmixer of in keukenmachine pureren. Op smaak brengen met zout en peper. De soep in diepe borden scheppen en garneren met plakjes ei en raapstelen. Lekker met toast en boter.

 

Japanse biefstuk maaltijdsalade

Ingrediënten: 125 gram mihoen - 1/2 komkommer - 1/2 bosje radijs - 1 zak waterkers (75 gram) - 6 eetlepels Japanse sojasaus - 4 eetlepels rijstazijn of 2 eetlepels sherry - 1 theelepel suiker - 1 theelepel wasabipasta (tube) of geraspte mierikswortel - 1 theelepel sesamolie - 2 kleine biefstukken - 1 eetlepel olie - 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes.
Bereidingswijze: Mihoen doormidden breken en volgens instructies op verpakking bereiden. Afgieten en met koud stromend water afspoelen. Komkommer schillen en in reepjes snijden. Radijsblad afsnijden en wassen. Radijs in partjes snijden. Harde steeltjes uit waterkers verwijderen. In slaschaal sojasaus, rijstazijn, suiker, wasabi en sesamolie tot dressing kloppen. Biefstukken met olie bestrijken. Grillpan verhitten en biefstukken op hoog vuur in 3-4 minuten rondom bruin en vanbinnen rosé bakken. Vlees 1 minuut op snijplank laten rusten, dan in dunne plakjes snijden. Mihoen over twee borden verdelen. Waterkers, radijsblad en komkommer met dressing mengen. Salade op mihoen scheppen en radijs erover verdelen. Biefstuk op salade leggen en bestrooien met zout, peper en sesamzaad. Lekker met gebakken krieltjes.

IJstaartje met mango

Ingrediënten: 1 rijpe mango - 1 doos gebaksschelpen (4 stuks) - 4 bollen slagroomijs. Bereidingswijze: Mango schillen en vruchtvlees in partjes snijden. Gebaksschelpen vullen met mangopartjes. Op iedere schelp 1 flinke bol ijs scheppen. Eventueel garneren met takje munt.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL