Raapstelensoep
met ei
Ingrediënten: 2 eieren - 3 bosuitjes - 2 middelgrote aardappels - 25
gram boter - 1 liter tuinkruidenbouillon (van tablet) - 300 gram raapstelen.
Bereidingswijze: Eieren in 6-7 minuten net hard koken. Bosuitjes
schoonmaken en in ringetjes snijden. Aardappels schillen en in kleine blokjes
snijden. In een soeppan boter verhitten en bosuitjes en aardappelblokjes 2
minuten zachtjes bakken. Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en op laag vuur
circa 10 minuten laten koken. Paar raapstelen achterhouden voor garnering, de
rest grof snijden. Gesneden raapstelen 3-4 minuten in de soep laten meekoken.
Eieren pellen en in plakjes snijden. De soep met een staafmixer of in
keukenmachine pureren. Op smaak brengen met zout en peper. De soep in diepe
borden scheppen en garneren met plakjes ei en raapstelen. Lekker met toast en
boter.
Japanse
biefstuk maaltijdsalade
Ingrediënten: 125 gram mihoen - 1/2 komkommer - 1/2 bosje radijs - 1 zak
waterkers (75 gram) - 6 eetlepels Japanse sojasaus - 4 eetlepels rijstazijn of 2
eetlepels sherry - 1 theelepel suiker - 1 theelepel wasabipasta (tube) of
geraspte mierikswortel - 1 theelepel sesamolie - 2 kleine biefstukken - 1
eetlepel olie - 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes.
Bereidingswijze: Mihoen doormidden breken en volgens instructies op
verpakking bereiden. Afgieten en met koud stromend water afspoelen. Komkommer
schillen en in reepjes snijden. Radijsblad afsnijden en wassen. Radijs in
partjes snijden. Harde steeltjes uit waterkers verwijderen. In slaschaal
sojasaus, rijstazijn, suiker, wasabi en sesamolie tot dressing kloppen.
Biefstukken met olie bestrijken. Grillpan verhitten en biefstukken op hoog vuur
in 3-4 minuten rondom bruin en vanbinnen rosé bakken. Vlees 1 minuut op
snijplank laten rusten, dan in dunne plakjes snijden. Mihoen over twee borden
verdelen. Waterkers, radijsblad en komkommer met dressing mengen. Salade op
mihoen scheppen en radijs erover verdelen. Biefstuk op salade leggen en
bestrooien met zout, peper en sesamzaad. Lekker met gebakken krieltjes.
IJstaartje met mango
Ingrediënten: 1 rijpe mango - 1 doos gebaksschelpen (4 stuks) - 4 bollen
slagroomijs. Bereidingswijze: Mango schillen en vruchtvlees in partjes snijden.
Gebaksschelpen vullen met mangopartjes. Op iedere schelp 1 flinke bol ijs
scheppen. Eventueel garneren met takje munt.
|