Cosquisine

Recept deze week 22  [ Eerdere recepten ]

 

Kiprollade met abrikozensaus

Ingrediënten: 50 gram gedroogde abrikozen - stukje citroenschil – enkele eetlepels juspoeder - 150 gram in dikke plakken gesneden kiprollade.
Bereidingswijze: Was de abrikozen en kook ze in 1½ dl water met de citroenschil in 20 minuten zacht. Pureer de abrikozen in de keukenmachine, met een staafmixer of door een zeef. Roer het juspoeder door de abrikozenpuree en warm de saus goed door. Schik de plakken kiprollade op een schaal en geef de saus er warm bij.
Lekker met sperziebonen en aardappelen.

Mango met vanillesiroop

Ingrediënten: ½ vanillestokje - 1 dl droge witte wijn - 1 eetlepel suiker – citroensap - 1 mango.
Bereidingswijze: Snijd het vanillestokje in de lengte open. Breng de wijn met het vanillestokje, de suiker en wat citroensap tegen de kook aan en laat het 10 minuten trekken. Neem het vanillestokje er uit en schraap met een scherp mesje het merg er uit. Laat de siroop afkoelen. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes. Verdeel de mango over 2 coupes en giet de siroop er over.
Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL