Ovenschotel
Ingrediënten: 200 gram hamlappen - 25 gram mager rookspek - 2 flinke tomaten -
10 gram (¾ eetlepel) vloeibare margarine - peper - zout - 4 jeneverbessen -
verse munt – verse rozemarijn - ½ dl gezeefde tomaten (pak) - 2 dl droge
witte wijn - 175 gram macaroni - 2 eetlepels paneermeel - 2 eetlepels geraspte
Parmezaanse kaas. Bereidingswijze: Snijd de hamlappen en het rookspek in
blokjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Verwarm de margarine en bak
hierin het vlees en het spek bruin. Strooi er peper en zout over. Plet met een
houten lepel de jeneverbessen. Voeg de jeneverbessen, royaal munt en rozemarijn,
de stukjes tomaat, de gezeefde tomaten en de wijn toe. Breng dit aan de kook en
stoof het vlees 20 minuten.
Verwarm de oven voor op 200° graden. Kook de macaroni in water met zout gaar
volgens de gebruiksaanwijzing. Schep in een ovenvaste schaal de helft van de
macaroni met daarop het vleesmengsel. Verdeel de rest van de macaroni er over.
Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en strooi dit over de macaroni. Laat
het gerecht in de hete oven bruin kleuren. Lekker met een rauwkostsalade.
|