Cosquisine

Recept deze week 26  [ Eerdere recepten ]

 

Salade met gemarineerde tonijn

IngrediŽnten: Ĺ gedroogd chilipepertje - Ĺ eetlepel (balsamico)azijn - 1 eetlepel Ė sojasaus - 2 dunne plakjes verse tonijn - 100 gram peultjes - 150 gram krielaardappeltjes - 8 blaadjes basilicum - 1 eetlepel olijfolie - limoensap - mespunt suiker - 1 theelepel mosterd Ė peper en zout - 6 kerstomaatjes.
Bereidingswijze: Verkruimel het gedroogde chilipepertje en meng het met de azijn en de sojasaus. Bestrijk hiermee de plakjes tonijn, dek ze af en zet ze een uur in de koelkast. Maak de peultjes schoon. Halveer kleine krieltjes en snijd grotere in plakjes. Kook de krieltjes een paar minuten. Voeg de peultjes toe en kook alles in ca. 4 minuten verder gaar. Was de basilicum. Snijd 2 blaadjes klein en bewaar de rest voor garnering. Maak een dressing van de olijfolie, 1 eetlepel water, limoensap, de kleingesneden basilicum, de suiker, de mosterd, peper en zout. Meng de dressing door de nog warme krieltjes en peultjes. Laat dit afkoelen en schik het op 2 borden. Verhit de grill of een grillpan voor. Grill de tonijn in 3-4 minuten bruin maar niet gaar. Laat de tonijn afkoelen en leg deze op de salade. Garneer de salade met de gehalveerde kerstomaatjes en de blaadjes basilicum.

 

Reebiefstukjes

IngrediŽnten: 1 kleine sjalot - 2 reebiefstukjes - 1 eetlepel vloeibare margarine Ė peper en zout - 2 theelepels rode wijnazijn - 1 eetlepel rode bessengelei of cranberrycompote - 1 dl wildfond (pot) of bouillon.
Bereidingswijze: Maak de sjalot schoon en snijd hem heel fijn. Dep de biefstukjes droog met keukenpapier. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees in ca. 4 minuten aan beide zijden bruin. Bestrooi het met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en houd het warm op een heet bord afgedekt met een dubbele laag aluminiumfolie. Fruit de sjalot snel in de achtergebleven margarine. Voeg de azijn, de bessengelei en de fond toe en kook dit op hoog vuur 1 minuut door. Lekker met rode kool en aardappelpuree.

Aardbeiendessert

IngrediŽnten: 300 gram aardbeien - 2 eetlepel poedersuiker - 1 dl kriekenbier - 2 bolletjes vanille-ijs.
Bereidingswijze: Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Pureer 100 gram aardbeien met het poedersuiker in de keukenmachine of met een staafmixer. Roer het kriekenbier door de puree en laat de rest van de aardbeien hierin 1 uur op een koele plaats marineren. Geef er een bolletje ijs bij. Opmaken eventueel met toefje slagroom.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL