Gevulde
meloen
Ingrediënten: 1 klein rijp meloentje - 2 eetlepels port - 3 plakjes rauwe ham.
Bereidingswijze: Snijd het meloentje met een dun scherp mes zo open dat er een
kartelrand ontstaat. Verwijder de pitjes en vocht. Snijd met een
aardappelboortje zoveel mogelijk balletjes uit het vruchtvlees of snijd het
vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de schillen schoon. Vermeng de balletjes of
blokjes met de port en doe dit terug in de halve schillen. Halveer de plakjes
rauwe ham en vorm er rozetjes of rolletjes van. Plaats de rozetjes op de meloen.
Vis op z'n
Vietnamees
Ingrediënten: 200 gram
visfilet van stevige vis als kabeljauw, koolvis, tongschar - 1 eetlepel
cashewnoten - ½ rood pepertje – peper en zout – bloem - 2 eetlepels
olijfolie - 2 eetlepels sojasaus - 1 theelepel citroensap.
Bereidingswijze: Hak de cashewnoten grof. Verwijder van het pepertje de pitjes
en snijd het pepertje in fijne reepjes. Snijd de visfilet in repen. Bestrooi de
vis met peper en zout en wentel de repen door de bloem. Verwarm de olie in een
wok en roerbak hierin de vis in 5 minuten gaar en bruin. Bak de laatste minuut
de gehakte noten en de reepjes peper mee. Voeg de sojasaus toe en maak het op
smaak met een beetje citroensap. Lekker met peultjes en kerrierijst.
Citroensorbetijs
Ingrediënten: 200 gram fijne
tafelsuiker - sap van ½ sinaasappel - 1,75 dl citroensap. Bereidingswijze:
Doe de suiker met 2 dl water in een pan. Laat de suiker al roerend op een klein
vuur oplossen. Breng dit aan de kook en laat de suikerstroop 1 minuut doorkoken.
Laat de suikerstroop afkoelen. Roer het sinaasappel- en citroensap door de
suikerstroop. Laat het mengsel in een ijsmachine of in een bakje in de diepvries
bevriezen. Roer bij gebruik van een diepvriezer de massa iedere 20 minuten met
een vork door om de vorming van grote ijskristallen te voorkomen.
|