Cosquisine

Recept deze week 27  [ Eerdere recepten ]

 

Gevulde meloen


IngrediŽnten: 1 klein rijp meloentje - 2 eetlepels port - 3 plakjes rauwe ham. 
Bereidingswijze: Snijd het meloentje met een dun scherp mes zo open dat er een kartelrand ontstaat. Verwijder de pitjes en vocht. Snijd met een aardappelboortje zoveel mogelijk balletjes uit het vruchtvlees of snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de schillen schoon. Vermeng de balletjes of blokjes met de port en doe dit terug in de halve schillen. Halveer de plakjes rauwe ham en vorm er rozetjes of rolletjes van. Plaats de rozetjes op de meloen.

 

Vis op z'n Vietnamees

IngrediŽnten: 200 gram visfilet van stevige vis als kabeljauw, koolvis, tongschar - 1 eetlepel cashewnoten - Ĺ rood pepertje Ė peper en zout Ė bloem - 2 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels sojasaus - 1 theelepel citroensap.
Bereidingswijze: Hak de cashewnoten grof. Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje in fijne reepjes. Snijd de visfilet in repen. Bestrooi de vis met peper en zout en wentel de repen door de bloem. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de vis in 5 minuten gaar en bruin. Bak de laatste minuut de gehakte noten en de reepjes peper mee. Voeg de sojasaus toe en maak het op smaak met een beetje citroensap. Lekker met peultjes en kerrierijst.

Citroensorbetijs 

IngrediŽnten: 200 gram fijne tafelsuiker - sap van Ĺ sinaasappel - 1,75 dl citroensap. Bereidingswijze: Doe de suiker met 2 dl water in een pan. Laat de suiker al roerend op een klein vuur oplossen. Breng dit aan de kook en laat de suikerstroop 1 minuut doorkoken. Laat de suikerstroop afkoelen. Roer het sinaasappel- en citroensap door de suikerstroop. Laat het mengsel in een ijsmachine of in een bakje in de diepvries bevriezen. Roer bij gebruik van een diepvriezer de massa iedere 20 minuten met een vork door om de vorming van grote ijskristallen te voorkomen.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL