Cosquisine

Recept deze week 28  [ Eerdere recepten ]

 

Courgette moussaka met roquefort

Ingrediënten: 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes - 2 courgetten - 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)- peper en zout - 2 teentjes knoflook - 2 dl Griekse of Bulgaarse yoghurt - 8 theelepels maïzena - 2 dl tomatensaus - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 160 gram verkruimelde roquefort.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelplakjes ongeveer 5 minuten. Snijd de courgettes in lange dunnen plakken. Bestrijk de plakken courgette met olie en bak ze aan beide kanten lichtbruin in de grillpan. Bestrooi de plakken met zout en peper. Roer de fijngesneden knoflook en 4 theelepels allesbinder door de yoghurt. Meng de tomatensaus met de peterselie en 4 theelepels allesbinder en schep hiervan een dun laagje in de ovenschotel. Verdeel vervolgens de helft van de courgetteplakken met daarop de helft van de aardappelplakjes over de saus. Schep hierop weer een laagje tomatensaus en beleg dit met de rest van de courgette en aardappel. Schenk hier het yoghurtmengsel op en verdeel er de roquefort over. Laat de moussaka 15 tot 20 minuten in de oven garen.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL