Courgette
moussaka met roquefort
Ingrediënten: 600 gram
voorgekookte aardappelschijfjes - 2 courgetten - 4 eetlepels olijfolie (extra
vierge)- peper en zout - 2 teentjes knoflook - 2 dl Griekse of Bulgaarse yoghurt
- 8 theelepels maïzena - 2 dl tomatensaus - 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 160 gram verkruimelde roquefort.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelplakjes
ongeveer 5 minuten. Snijd de courgettes in lange dunnen plakken. Bestrijk de
plakken courgette met olie en bak ze aan beide kanten lichtbruin in de grillpan.
Bestrooi de plakken met zout en peper. Roer de fijngesneden knoflook en 4
theelepels allesbinder door de yoghurt. Meng de tomatensaus met de peterselie en
4 theelepels allesbinder en schep hiervan een dun laagje in de ovenschotel.
Verdeel vervolgens de helft van de courgetteplakken met daarop de helft van de
aardappelplakjes over de saus. Schep hierop weer een laagje tomatensaus en beleg
dit met de rest van de courgette en aardappel. Schenk hier het yoghurtmengsel op
en verdeel er de roquefort over. Laat de moussaka 15 tot 20 minuten in de oven
garen.
|