Kabeljauw
met snijbonen
Ingrediënten: 600 gram
kabeljauwfilet (diepvries)- 1 zak Mihoen - 1 citroen - 2 teentjes knoflook -
halve eetlepel Sambal Brandal - Wok Olie - 600 gram dun gesneden snijbonen - 2
eetlepel Gembersiroop.
Bereidingswijze: Laat de vis ontdooien. Bereid de mihoen volgens de
aanwijzing op de verpakking. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen
uit. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Wrijf de kabeljauw helemaal in
met de sambal. Verhit en scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de
kabeljauw op een vrij laag vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar in 4-6
minuten (afhankelijk van de dikte van de stukken vis). Verhit een wok, voeg een
scheutje olie toe en wok de knoflook 1 minuut. Schep uit de pan. Wok vervolgens
de snijbonen met de geraspte citroenschil en wat zout 5 minuten. Voeg 1 eetlepel
citroensap en 1 eetlepel gembersiroop toe. Even doorwarmen. Voeg aan de pan met
kabeljauw de rest van het citroensap en de gembersiroop toe. Pan zachtjes
schudden. Verdeel de mihoen over 4 borden, leg de kabeljauw ernaast, schep de
citroensnijbonen ernaast en strooi de plakjes knoflook erover.
|