Cosquisine

Recept deze week 29  [ Eerdere recepten ]

 

Kabeljauw met snijbonen 

IngrediŽnten: 600 gram kabeljauwfilet (diepvries)- 1 zak Mihoen - 1 citroen - 2 teentjes knoflook - halve eetlepel Sambal Brandal - Wok Olie - 600 gram dun gesneden snijbonen - 2 eetlepel Gembersiroop. 
Bereidingswijze: Laat de vis ontdooien. Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Wrijf de kabeljauw helemaal in met de sambal. Verhit en scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw op een vrij laag vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar in 4-6 minuten (afhankelijk van de dikte van de stukken vis). Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de knoflook 1 minuut. Schep uit de pan. Wok vervolgens de snijbonen met de geraspte citroenschil en wat zout 5 minuten. Voeg 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel gembersiroop toe. Even doorwarmen. Voeg aan de pan met kabeljauw de rest van het citroensap en de gembersiroop toe. Pan zachtjes schudden. Verdeel de mihoen over 4 borden, leg de kabeljauw ernaast, schep de citroensnijbonen ernaast en strooi de plakjes knoflook erover.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL