Recept deze week 30 [ Eerdere recepten ] |
Asperges met zalmboter Ingrediënten: 1
theelepel gemberstroop - 100 gram gerookte zalm - 1 eetlepel olijfolie - witte
peper – citroen – zout – suiker - 2 kilo asperges - 125 gram zachte boter. Gevulde aardappelen Ingrediënten: 4
vastkokende grote aardappelen - 100 gram MonChou - 1 dl. room culinair - 1
eidooier - 1 eetlepel fijngeknipte bieslook - peper - zout - nootmuskaat -
boter. Bereidingswijze: Verwarm de oven voor tot 200°C. Boen de
aardappelen schoon onder stromend water en verpak ze, elk apart, met een snufje
zout in een stuk aluminiumfolie. Bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 1 uur
gaar. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een satéstokje in te
prikken. Neem de aardappelen uit de folie en laat ze iets afkoelen. Snijd
intussen de MonChou in stukjes. Breng de Room Culinair met de MonChou op een
laag vuur aan de kook en laat de MonChou al roerende smelten. Snijd een kapje
van de aardappelen en hol de aardappelen voorzichtig uit. Prak het kruim fijn en
schep het met de eidooier door het kaasmengsel. Breng alles op smaak met
nootmuskaat, peper en zout. Vul de aardappelen met het mengsel en zet ze in een
ingevette ovenschaal. Laat de aardappelen in de voorverwarmde oven in ca. 15
minuten gratineren. Garneer met het bieslook. Lekker met sperciboontjes of een
frisse salade. Warme vruchten en ijs Ingrediënten: ananas -
2 kiwi's - slagroom uit een spuitbus - 1 sinaasappel - 2 eetlepels bruine rum -
liter vanilleroomijs - 40 gram boter - 1 banaan - 250 gram aardbeien - 50 gram
bruine basterdsuiker. |
Eet smakelijk! |