Cosquisine

Recept deze week 30  [ Eerdere recepten ]

 

Asperges met zalmboter

Ingrediënten: 1 theelepel gemberstroop - 100 gram gerookte zalm - 1 eetlepel olijfolie - witte peper – citroen – zout – suiker - 2 kilo asperges - 125 gram zachte boter.
Bereidingswijze: Schil de asperges en blancheer ze 10 minuten in kokend water met wat zout, suiker en 1 eetlepel olie. Tussentijds de zalm zeer fijn hakken en door de boter roeren. Druk de zalmboter met een houten lepel door een zeef en breng de boter op smaak met zout, peper, gemberstroop en een drupje citroensap. Doe de boter in een spuitzak met een kartelmondje. Laat de asperges wat uitlekken, verdeel ze over warme borden, geef er een mooie rozet zalmboter bij met wat stokbrood en vul het aan met hard gekookt ei.

 

Gevulde aardappelen

Ingrediënten: 4 vastkokende grote aardappelen - 100 gram MonChou - 1 dl. room culinair - 1 eidooier - 1 eetlepel fijngeknipte bieslook - peper - zout - nootmuskaat - boter. Bereidingswijze: Verwarm de oven voor tot 200°C. Boen de aardappelen schoon onder stromend water en verpak ze, elk apart, met een snufje zout in een stuk aluminiumfolie. Bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 1 uur gaar. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een satéstokje in te prikken. Neem de aardappelen uit de folie en laat ze iets afkoelen. Snijd intussen de MonChou in stukjes. Breng de Room Culinair met de MonChou op een laag vuur aan de kook en laat de MonChou al roerende smelten. Snijd een kapje van de aardappelen en hol de aardappelen voorzichtig uit. Prak het kruim fijn en schep het met de eidooier door het kaasmengsel. Breng alles op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Vul de aardappelen met het mengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal. Laat de aardappelen in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten gratineren. Garneer met het bieslook. Lekker met sperciboontjes of een frisse salade.

Warme vruchten en ijs

Ingrediënten: ananas - 2 kiwi's - slagroom uit een spuitbus - 1 sinaasappel - 2 eetlepels bruine rum - liter vanilleroomijs - 40 gram boter - 1 banaan - 250 gram aardbeien - 50 gram bruine basterdsuiker.
Bereidingswijze: Maak het fruit schoon. Snijd de ananas en de kiwi's in plakken. Snijd de banaan in de lengte in parten en halveer de aardbeien. Pers de sinaasappel uit. Verwarm de boter in een pan totdat hij net kleurt en bak het fruit voorzichtig aan tot het licht gekleurd is. Neem het fruit voorzichtig uit de pan en houd het warm. Strooi de suiker in het bakvet en voeg het sinaasappelsap toe. Breng alles al roerende aan de kook. Voeg de rum toe en houd de pan schuin zodat de vlam in de pan komt (let op niet onder de afzuigkap!) en laat het uitbranden. Verdeel het fruit over 4 borden en schep er een mooie bol ijs naast. Lepel de saus erover en garneer eventueel met een toef slagroom.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL