Saté
met noedels en pinda satésaus
Ingredienten:
500 gram magere hamlappen - 8 eetlepels Ketjap Marinade - 4 kleine uien -
1 zak (250 g) Wok Noedels - 500 gram grof gesneden wokgroenten - Wok Olie - 1
beker (4 dl) Indonesische Pinda Satésaus - 2 theelepels Kerrie Djawa.
Bereidingswijze: Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en meng ze
met de marinade. Pel de ui en snijd ze in reepjes. Kook de noedels volgens de
aanwijzing op de verpakking. Rijg de groentestukjes aan satéstokjes, bestrijk
ze met wat olie en bestrooi met wat zout. Rijg het vlees aan satéstokjes.
Rooster de vlees- en de groentesaté onder de hete grill of op de hete barbecue
in circa 10 minuten gaar. Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en
wok de ui (en eventueel ook overgebleven kleine stukjes groenten) in circa 3
minuten zacht en lichtbruin. Schep de kerrie erdoor en doe de helft van de uien
in een schaaltje. Voeg de woknoedels aan de uien in de wok toe en wok nog 1
minuut. Verwarm de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de noedels
over de borden. Leg de vlees/ en groentesateetjes erop. Doe de pinda satésaus
in een schaaltje en schep de rest van de uien erop.
|