Pasta met
gehaktballetjes, rucola en parmezaanse kaas
Ingrediënten: 2 uien - 150 gram rucola - 60 gram parmezaanse kaas
- 500 gram spaghetti - 2 eetlepels olijfolie - 2 teentje knoflook - 2 eetlepels
Italiaanse kruiden - 500 gram rundergehakt - 1 zak Pastasaus Kruidig.
Bereidingswijze: Pel en snipper de ui. Was de rucola en laat het
in een vergiet goed uitlekken. Kruid het gehakt met peper en zout. Rasp de kaas.
Kook in een pan ruim water de spaghetti ‘al dente’ (beetgaar) volgens de
aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de vloeibare margarine in een koekenpan
en fruit hierin zachtjes de ui. Pers er dan het teentje knoflook boven uit, doe
de Italiaanse kruiden en het gehakt in de pan en bak dit rul. Voeg de pastasaus
aan het gehakt toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep twee minuten
voor het einde van de kooktijd de rucola er doorheen. Schep de spaghetti op
borden met de saus erop. Garneer het gerecht met wat parmezaanse kaas. Serveer
er een frisse salade bij.
|