Recept deze week 34 [ Eerdere recepten ] |
Kabeljauw
met prei en jenever Ingrediënten: 1
kilo kabeljauw - 6 jonge preien - 1 flinke eetlepel boter - 2 sjalotten - 2
eetlepels jenever - sap van een halve citroen -
bloem - zout en peper uit de molen. Bereidingswijze: Laat
de kabeljauw pocheren in een courtbouillon. Dompel de vis goed onder in de koude
courtbouillon die u op middelhoog vuur tegen het kookpunt aanbrengt. Als het
kookvocht begint te sudderen is de kabeljauw ongeveer gaar. Dit is het geval als
u met een vork tot op de graat kan prikken. Intussen het wit van de preien in
stukken van 3 à 4 cm snijden en knapperig
laten koken in licht gezouten water. Wat groen van de preien grof snijden en
samen met de gesnipperde sjalotten in een weinig boter stoven. Op smaak brengen
en de helft van de jenever toevoegen. Warm houden. Het wit van de preien fruiten
in hete boter (niet te sterk laten kleuren), laten uitlekken en flamberen met de
rest van de jenever. Warm houden. Koffieijs Ingrediënten:
250 ml room - 250 ml volle melk - 175 gram suiker - 1 eetlepel Nescafé instant
koffie - 3 eidooiers - 100 gram chocolade in krullen voor garnering. |
Eet smakelijk! |