Groenteschotel
met kip
Ingrediënten: 2
uien - 1 teentje knoflook - 2 stengels bleekselderij - 1 groene paprika - 1
kleine courgette - 2 worteltjes - 2 tomaten - 250 gram kipfilet - peper, zout -
2 eetlepels olijfolie - 1/3 bouillontablet - 1 theelepel paprikapoeder - 1
theelepel gemalen koriander (ketoembar) - 1 theelepel gemalen komijn (djinten) -
150 gram gare kikkererwten (1 klein blikje).
Bereidingswijze: Maak de groente schoon. Snijd de uien en knoflook
in snippers, de bleekselderij in stukjes, de paprika in blokjes, de courgette en
worteltjes in plakken en de tomaten in stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes en
bestrooi ze met peper en zout. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de
kip bruin. Fruit de ui en de knoflook kort mee. Voeg alle groente toe met circa
1½ dl water. Verkruimel het bouillontablet er boven en voeg de specerijen toe.
Stoof het gerecht afgedekt 15 minuten. Voeg de kikkererwten toe en warm het
geheel nog enkele minuten door. Lekker met gebakken aardappelen of rijst.
|