Tartaar
met pittige champignonsaus
Ingrediënten: 4 tartaartjes - 3 eetlepels vloeibare margarine - 6 flinke
tomaten, gehalveerd - 1 eetlepel olijfolie - 2 theelepels gedroogde Italiaanse
kruiden - 1 doosje Champignon Saus - 2 knoflooktenen, fijngehakt - 1 theelepel
chilipoeder of pikante paprikapoeder.
Bereidingswijze: Wrijf de tartaartjes in met zout en peper. Verhit de
margarine in een koekenpan en bak het vlees in 6-8 minuten gaar. Zet de tomaten
met het snijvlak naar boven in een ovenschaaltje. Bestrooi ze met zout, peper en
kruiden en sprenkel de olie erover. Zet ze 6-8 minuten onder de hete grill.
Bereid de Champignon Saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd de
tartaartjes warm en fruit de knoflook en chilipoeder zachtjes in het bakvet.
Roer de saus erdoor. Leg de tartaartjes op vier borden en schep de saus erover.
Zet de tomaten ernaast.
Serveren met gekookte aardappelen en sperziebonen.
|