Cosquisine

Recept deze week 37  [ Eerdere recepten ]

 

Steak met rode paprika



Ingrediënten: 400 g witte rijst - 1 struik bleekselderij - 1 rode paprika - 2 uien - 400 gram malse biefstuk - Wok Olie - 0,5 theelepel Serehpoeder - 1 bakje Boemboe voor Rendang vlees. 
Bereidingswijze: Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Was de bleekselderij, trek de stengels los, snijd ze elk in 3 stukken en de stukken elk in 6 reepjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes (ca. 0,25cm). Pel de uien en snijd ze in reepjes. Snijd de biefstuk in plakjes van ca. 1 cm dikte. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de bleekselderij met de helft van de ui en wat zout, 6 minuten. Voeg na 5 minuten het serehpoeder toe. Roer de boemboe los met 1,5 dl warm water. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes biefstuk op het hoogste vuur om en om 1 minuut. Voeg de paprika en de rest van de ui toe en bak 1 minuut mee. Voeg de boemboe toe, meng het geheel en laat 2 minuten pruttelen. Schep de rijst en de bleekselderij op de borden, leg het vlees ernaast en verdeel de rest van de saus erover.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL