Steak met
rode paprika
Ingrediënten: 400 g witte rijst - 1 struik bleekselderij - 1 rode
paprika - 2 uien - 400 gram malse biefstuk - Wok Olie - 0,5 theelepel
Serehpoeder - 1 bakje Boemboe voor Rendang vlees.
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Was de bleekselderij, trek
de stengels los, snijd ze elk in 3 stukken en de stukken elk in 6 reepjes. Maak
de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes (ca. 0,25cm). Pel de uien en
snijd ze in reepjes. Snijd de biefstuk in plakjes van ca. 1 cm dikte. Verhit een
wok, voeg een scheutje olie toe en wok de bleekselderij met de helft van de ui
en wat zout, 6 minuten. Voeg na 5 minuten het serehpoeder toe. Roer de boemboe
los met 1,5 dl warm water. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak
hierin de plakjes biefstuk op het hoogste vuur om en om 1 minuut. Voeg de
paprika en de rest van de ui toe en bak 1 minuut mee. Voeg de boemboe toe, meng
het geheel en laat 2 minuten pruttelen. Schep de rijst en de bleekselderij op de
borden, leg het vlees ernaast en verdeel de rest van de saus erover.
|