Spinaziestamppot
met gegrilde zalmmoten
Ingrediënten: 1 kilo
kruimige aardappels - zout - peper - 1 pak bladspinazie - klein bosje dille -
klein bosje peterselie - 1 rode paprika - 3 dl melk - 50 gram boter - 2
citroenen - scheutje olijfolie - 4 zalmmoten - 4 kleine tomaten.
Bereidingswijze: Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in
ruim water met zout in ongeveer 20 minuten gaar. Laat intussen de spinazie
volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien. Hak de kruiden. Maak de paprika schoon
en snijd hem in kleine blokjes. Pers 1 citroen uit, meng het in een kom met de
olie en laat de zalm circa 5 minuten marineren. Verhit een grillpan (vet hem
evtueel in met een beetje olie). Was en halveer de tomaten en rooster ze een
paar minuutjes in de grillpan. Haal ze uit de pan. Bestrooi de zalmmoten met
zout en peper. Verhit de grillpan en rooster de zalmmoten in 7 minuten om en om
goudbruin. Stamp de aardappels met de boter en melk. Meng de spinazie, kruiden
en paprikablokjes erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Verdeel de stamppot over de borden en leg de zalm en gegrilde tomaten op de
stamppot. Garneer het gerecht met partjes citroen.
|