Cosquisine

Recept deze week 39  [ Eerdere recepten ]

 

Spinaziestamppot met gegrilde zalmmoten

Ingrediënten: 1 kilo kruimige aardappels - zout - peper - 1 pak bladspinazie - klein bosje dille - klein bosje peterselie - 1 rode paprika - 3 dl melk - 50 gram boter - 2 citroenen - scheutje olijfolie - 4 zalmmoten - 4 kleine tomaten.
Bereidingswijze: Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water met zout in ongeveer 20 minuten gaar. Laat intussen de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien. Hak de kruiden. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Pers 1 citroen uit, meng het in een kom met de olie en laat de zalm circa 5 minuten marineren. Verhit een grillpan (vet hem evtueel in met een beetje olie). Was en halveer de tomaten en rooster ze een paar minuutjes in de grillpan. Haal ze uit de pan. Bestrooi de zalmmoten met zout en peper. Verhit de grillpan en rooster de zalmmoten in 7 minuten om en om goudbruin. Stamp de aardappels met de boter en melk. Meng de spinazie, kruiden en paprikablokjes erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verdeel de stamppot over de borden en leg de zalm en gegrilde tomaten op de stamppot. Garneer het gerecht met partjes citroen.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL