Cosquisine

Recept deze week 40  [ Eerdere recepten ]

 

Kippensoep met dragon

IngrediŽnten: 1 ui, fijngehakt - 1 kleine winterwortel, in kleine blokjes - 1 eetlepel boter - 1 flesje Basis voor Kippensoep - 200 gram kipreepjes - 5 dl halfvolle melk - 2 eetlepels maizena - 1 eetlepel fijngesneden dragon. 
Bereidingswijze: Stoof de ui en wortel in hete boter zacht. Schenk het flesje Basis voor Kippensoep en 1 liter water erbij en breng aan de kook. Laat de kipreepjes 5 minuten in de soep zachtjes gaarkoken. Roer 4 dl melk door de soep. Roer met de rest van de melk de maizena los. Bind de soep met de maizena. Roer de dragon door de soep en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

Bloemkool met prei en spekjes

IngrediŽnten: circa 800 gram bloemkool, in grote roosjes - 2 eetlepels vloeibare margarine - 150 gram magere spekblokjes - 300 gram prei, in dunne ringen - 1 doosje Kaas Saus - 1 bol mozzarella in plakken - peper uit de molen. 
Bereidingswijze: Kook de bloemkool in 8 tot 10 minuten in ruim water met wat zout beetgaar. Verhit de margarine in een wok en bak de spekjes knapperig. Roerbak de prei 3-4 minuten mee. Bereid de Kaas Saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de bloemkool in een ingevette ovenschaal en verdeel de prei en spekjes erover. Schenk de saus erover en leg de mozzarella erop. Strooi er wat peper over en laat de schotel onder de hete grill in 4-5 minuten goudbruin kleuren. Serveer er gekookte krieltjes bij.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL