Kippensoep
met dragon
Ingrediënten: 1 ui,
fijngehakt - 1 kleine winterwortel, in kleine blokjes - 1 eetlepel boter - 1
flesje Basis voor Kippensoep - 200 gram kipreepjes - 5 dl halfvolle melk - 2
eetlepels maizena - 1 eetlepel fijngesneden dragon.
Bereidingswijze: Stoof de ui en wortel in hete boter zacht. Schenk
het flesje Basis voor Kippensoep en 1 liter water erbij en breng aan de kook.
Laat de kipreepjes 5 minuten in de soep zachtjes gaarkoken. Roer 4 dl melk door
de soep. Roer met de rest van de melk de maizena los. Bind de soep met de
maizena. Roer de dragon door de soep en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
Bloemkool
met prei en spekjes
Ingrediënten: circa 800
gram bloemkool, in grote roosjes - 2 eetlepels vloeibare margarine - 150 gram
magere spekblokjes - 300 gram prei, in dunne ringen - 1 doosje Kaas Saus - 1 bol
mozzarella in plakken - peper uit de molen.
Bereidingswijze: Kook de bloemkool in 8 tot 10 minuten in ruim water met
wat zout beetgaar. Verhit de margarine in een wok en bak de spekjes knapperig.
Roerbak de prei 3-4 minuten mee. Bereid de Kaas Saus volgens de aanwijzingen op
de verpakking. Schep de bloemkool in een ingevette ovenschaal en verdeel de prei
en spekjes erover. Schenk de saus erover en leg de mozzarella erop. Strooi er
wat peper over en laat de schotel onder de hete grill in 4-5 minuten goudbruin
kleuren. Serveer er gekookte krieltjes bij.
|