Zalm met
krokant korstje
Ingrediënten: 1 dl
droge witte wijn of bouillon – peper – zout - 50 gram snelkook couscous - 2
zalmfilets -1 eiwit.
Bereidingswijze: Warm de oven voor op 200 °C. Breng de wijn met wat
peper en zout of de bouillon aan de kook en giet dit over de couscous. Roer met
een vork de couscous los en laat het 5 minuten wellen. Bestrooi de zalm met
peper en zout. Klop het eiwit los en haal de zalm er door. Wentel daarna de vis
door de couscous tot ze helemaal er mee bedekt zijn. Leg de zalmfilets in een
ovenvaste schaal. Bak de vis in de hete oven in circa 12 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie: Lekker met snijbonen en aardappelpuree.
Gevulde
aubergine
Ingrediënten: 2 kleine aubergines - 8 zwarte olijven - 1 sjalot - 100
gram champignons - 1 eetlepel olie - 150 gram vegetarische mix (vegetarisch
gehakt, roerbak- of tofureepjes) - 1 teentje knoflook – peper – zout - 1 pot
tomatensaus.
Bereidingswijze: Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en halveer
de aubergines. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand
over. Snijd het vruchtvlees klein. Hak de olijven klein. Maak de sjalot schoon
en snijd hem klein. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Verwarm
de olie en fruit hierin de sjalot glazig. Voeg de vegetarische mix toe en pers
het teentje knoflook er boven uit. Bak de champignons en de olijven mee en maak
het mengsel op smaak met peper en zout. Vul de auberginehelften met het mengsel.
Schenk de tomatensaus in een pan en plaats de aubergines erin. Laat de
aubergines met een deksel op de pan in ± 25 minuten heet worden. Lekker met
macaroni.
|