Cosquisine

Recept deze week 41  [ Eerdere recepten ]

 

Zalm met krokant korstje

Ingrediënten: 1 dl droge witte wijn of bouillon – peper – zout - 50 gram snelkook couscous - 2 zalmfilets -1 eiwit.
Bereidingswijze: Warm de oven voor op 200 °C. Breng de wijn met wat peper en zout of de bouillon aan de kook en giet dit over de couscous. Roer met een vork de couscous los en laat het 5 minuten wellen. Bestrooi de zalm met peper en zout. Klop het eiwit los en haal de zalm er door. Wentel daarna de vis door de couscous tot ze helemaal er mee bedekt zijn. Leg de zalmfilets in een ovenvaste schaal. Bak de vis in de hete oven in circa 12 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie: Lekker met snijbonen en aardappelpuree.

 

Gevulde aubergine


Ingrediënten: 2 kleine aubergines - 8 zwarte olijven - 1 sjalot - 100 gram champignons - 1 eetlepel olie - 150 gram vegetarische mix (vegetarisch gehakt, roerbak- of tofureepjes) - 1 teentje knoflook – peper – zout - 1 pot tomatensaus. 
Bereidingswijze: Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergines. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein. Hak de olijven klein. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig. Voeg de vegetarische mix toe en pers het teentje knoflook er boven uit. Bak de champignons en de olijven mee en maak het mengsel op smaak met peper en zout. Vul de auberginehelften met het mengsel. Schenk de tomatensaus in een pan en plaats de aubergines erin. Laat de aubergines met een deksel op de pan in ± 25 minuten heet worden. Lekker met macaroni.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL